Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Kuijt en Elbertse spelen Harrie en Wilfried, een vergeetachtige man en een ietwat negatieve.
Kuijt en Elbertse spelen Harrie en Wilfried, een vergeetachtige man en een ietwat negatieve.
Veghelse Toneel Publieksprijs

Vrolijke, cynische voorstelling over oud zijn

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Het toneelstuk Wat Nou Oud? is een ontroerend portret van een koppel waarvoor de ouderdom even onvermijdelijk als hinderlijk is. Wat Nou Oud? is op donderdag 21 maart om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de Kleine Zalen van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Kaarten kosten 17.55 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Bruun Kuijt (onder andere bekend van Echte mannen, een duo met Rik Hoogendoorn) en Jan Elbertse (onder andere bekend van Sonneveld en Hij Gelooft In Mij) naderen de grens van 'oud'. Van versleten, saai, lelijk, zwak en uitgerangeerd zijn. Schrijver Wannie de Wijn heeft hier een voorstelling over gemaakt, die komisch maar tevens herkenbaar en ontroerend is.

Artiestenduo
Kuijt en Elbertse spelen Harrie en Wilfried, een vergeetachtige man en een ietwat negatieve. Ze wonen samen, waren ooit een beroemd artiestenduo en zijn nu oud en versleten. Het enige dat ze nog doen is mopperen op elkaar of herinneringen ophalen aan de goede oude tijd. Als ze gevraagd worden om mee te werken aan een live show om een korte sketch te komen doen, komen ze weer even helemaal tot leven. Maar het zet hun relatie en hun hele wereld ook op zijn kop. Welke sketch moeten ze doen, hoeveel tijd hebben ze, maar vooral hoeveel verdienen ze ermee?

Cynische noten
De titel, Wat Nou Oud?, zet de toeschouwer op het verkeerde been. "Je verwacht een cabareteske satire over ouder worden, maar dat beeld doet de voorstelling tekort. Het is vooral een goed geschreven tragikomedie. Een stuk met vrolijke, maar ook cynische noten. Het geheel is erg geestig. De plot doet denken aan die van The Sunshine Boys van Niel Simon uit 1971", schrijft de Theaterkrant.nl.
Wat Kuijt en Elbertse zelf vooral aanspreekt is onder andere dat de voorstelling het proces laat zien van de sleur waarin de oude mannen zitten naar de hoop die er weer is.
Maar ook de snelheid van de huidige maatschappij en hoe iedereen dat gek kan maken is een rode draad in het stuk. En dat is voor iedereen heel herkenbaar, voor jong én oud. Kaarten kosten 17.55 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Wat Nou Oud? is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Meer berichten