Groepsfoto van de deelnemers aan FestiDans.
Groepsfoto van de deelnemers aan FestiDans. Foto: William Opheij

Bekende dansers en jong talent samen op het podium

Kunst en cultuur 2.526 keer gelezen

VEGHEL | Ruim 140 jonge danstalenten uit de regio staan op vrijdag 29 maart om 19.00 uur op het podium van De Blauwe Kei tijdens FestiDans De Show. Het is een show waarin de dansers, verdeeld over elf groepen, samen met enkele professionele dansers een spetterende voorstelling neerzetten.

Tijdens de voorstelling voert iedere groep één dans op. Aangezien de dansers van verschillende dansscholen afkomstig zijn, zal het variëren van hiphop tot klassiek ballet. Daarnaast zijn er gastoptredens van Davy Denkers (Fro-Fro) van dansgroep Avant Garde en de CDK Megacrew uit Eindhoven.
Danser Davy Denkers neemt ook plaats in de jury, samen met onder andere Marinka Korff van Dansgezelschap De Stilte. De jury geeft na ieder optreden live commentaar. Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance, GTST, Tuintje in mijn hart en Onze Jongens) neemt voor de vijfde keer de presentatie van de avond op zich. FestiDans is een activiteit georganiseerd door Theater De Blauwe Kei, waarbij deelnemers professioneel begeleid worden in aanloop naar de eindshow. Zo volgden dansers tijdens FestiDans De Masterclass een hele dag diverse workshops van professionele dansers en bezochten ze in de De Blauwe Kei een voorstelling van de Junior Company van het Nationale Ballet.

Kaartjes
Kaarten voor FestiDans De Show kosten 8,50 euro, dat is inclusief een drankje. De kaarten zijn te reserveren via www.blauwekei.nl/festidans, 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant