Geslaagde excursie seriekopers De Blauwe Kei

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Een bus met bezoekers van Theater De Blauwe Kei ging op dinsdag 26 maart op excursie naar Maastricht, waar onder andere een repetitie van philharmonie zuidnederland werd bijgewoond. Dit gebeurde in het kader van de series Op de huid, die het Veghelse theater al sinds 2011 programmeert in de Kleine Zaal. Wie een serie Op de huid bestelt, wordt als onderdeel van het randprogramma, uitgenodigd om deel te nemen aan de excursie.

De dag begon met koffie en Limburgse vlaai. Aansluitend startte een rondleiding door Maastricht, waarbij door de verschillende groepen onder andere de Toneelacademie, een klein theatertje en het Kruisherenhotel werden bezocht. Na de rondleiding was het tijd voor een lunch.
In de middag bezocht de groep een repetitie van philharmonie zuidnederland. Roxanne, marketeer bij philharmonie zuidnederland, vertelde dat het hoogst uitzonderlijk is dat publiek repetities bijwoont. De reden dat philharmonie zuidnederland werd bezocht, is dat het orkest binnenkort, samen met Toneelgroep Maastricht, in Veghel te zien is met La Grande Bouffe. Daarom waren deze keer niet alleen seriekopers mee op excursie, maar ook gasten die kaarten hebben voor deze voorstelling. Aansluitend aan de repetitie gaven een zeer enthousiaste en bevlogen Jos Roeden (artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland) en Servé Hermans (directeur van Toneelgroep Maastricht en regisseur van La Grande Bouffe) uitleg over deze bijzondere samenwerking. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen. Na een korte rondleiding door Theater aan het Vrijthof vertrok de bus weer richting Veghel.

La Grande Bouffe
De philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht presenteren op vrijdag 12 april La Grande Bouffe, een muzikale theatervoorstelling (met 4 acteurs en 58 musici) over gulzigheid, overvloed en mateloosheid. Deze productie is op slechts twee plekken in Nederland te zien, waaronder de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. In een decor van een rijk gedekte tafel maakt Toneelgroep Maastricht het publiek deelgenoot van het verhaal waarin de hoofdfiguur zich besluit dood te eten. De acteurs laven zich aan de teksten en de heerlijke gerechten bereid door kok Arend van der Heijden. De philharmonie zuidnederland speelt muziek van onder andere Rossini, Satie, Tsjaikovski en speelt de wereldpremière van een nieuwe compositie van Jean Lambrechts.

Op de huid series
Theater De Blauwe Kei biedt elk seizoen twee series Op de huid aan; vijf voorstellingen in de Kleine Zaal waarbij je 'op de huid' van de artiest zit. Voor volgend seizoen zijn er weer twee series geprogrammeerd. Welke voorstellingen hier onderdeel van zijn, wordt bij het uitkomen van het complete programma op dinsdag 7 mei om 23.00 uur bekend gemaakt.

Meer informatie over het aanbod Op de huid en over La Grande Bouffe is te vinden op www.blauwekei.nl.

Meer berichten