Op het toneel praten Maria Goos en Marcel Musters over hun overleden Brabantse moeders.
Op het toneel praten Maria Goos en Marcel Musters over hun overleden Brabantse moeders.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Een zoektocht naar de impact van moeders

Kunst en cultuur 941 keer gelezen

VEGHEL | Het toneelstuk Smoeder gaat over de Brabantse moeders van toneelschrijfster Maria Goos en acteur Marcel Musters. Smoeder is op zaterdag 13 april om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal van Theater De Blauwe Kei op de Noordkade. Kaarten kosten 21.65 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

De vertelvoorstelling Smoeder gaat over moeders. Op het toneel praten Maria Goos en Marcel Musters over hun overleden Brabantse moeders, over hun Brabantse levens en over wie ze voor hun waren. Zó mooi en levensecht dat zij uiteindelijk die moeders worden. Goos en Musters maakten en speelden deze voorstelling al in 2004. Aanleiding was het overlijden van de moeder van Marcel in 2002. Smoeder speelde met veel succes meer dan honderd keer in het theater en er is een televisieregistratie van gemaakt.
Inmiddels is het bijna vijftien jaar geleden dat ze Smoeder voor het eerst speelden. Hoe kijken ze nu aan tegen de levens en de dood van hun moeders? Ze zijn vijftien jaar ouder, vijftien jaar wijzer. Wat heeft de afgelopen vijftien jaar met hen gedaan? Met Smoeder – 15 jaar later, gedenken Musters en Goos hun overleden moeders en onderzoeken ze wat voor impact zij hebben gehad op hun eigen leven. Goos en Musters vertellen het oude én het nieuwe verhaal.
Smoeder is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling kiezen door te stemmen. Aan het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt welke voorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant