Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het naaiatelier is erg laagdrempelig en toegankelijk voor kinderen tussen 6 en 16 jaar.
Het naaiatelier is erg laagdrempelig en toegankelijk voor kinderen tussen 6 en 16 jaar.

Vrije inloop bij wekelijkse Naaiatelier van de Noordkade

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Anita Eijgermans organiseert elke zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur het Naaiatelier van de Noordkade op de Noordkade in Veghel. Een naaiatelier waar jongens en meiden van 6 tot 16 jaar kunnen binnenlopen om leuke items van textiel te maken op de naaimachine.

Inmiddels bestaat het Naaiatelier van de Noordkade al bijna drie jaar. Kinderen die het atelier de afgelopen jaren hebben bezocht, hebben de meest uiteenlopende ideeën gerealiseerd. Van knuffels en kussens, tot tassen, portemonnees, Barbiekleding en outfits voor zichzelf. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. En voor wie het moeilijk vindt om zelf ideeën te bedenken, zijn er volop voorbeelden aanwezig.

Laagdrempelig
Het naaiatelier is erg laagdrempelig en toegankelijk voor kinderen tussen 6 en 16 jaar. Ze hoeven zich vooraf niet aan te melden, en ervaring is ook niet van belang.
Het naaiatelier is juist bedoeld om kinderen te leren naaien op een (kinder-) naaimachine, knopen aan te zetten, te borduren en allerlei andere handige dingen om hun ideeën uit te kunnen werken. Iets waar ze hun hele leven plezier van zullen hebben.

Fashion Tweedaagse
De vaardigheden die de kinderen in het Naaiatelier van de Noordkade hebben geleerd, kunnen ze ook gebruiken bij de Fashion Tweedaagse. Een tweedaagse mode-workshop die Phoenix Cultuur jaarlijks organiseert in de meivakantie. Dit jaar is dat op donderdag 2 en vrijdag 3 mei. Alle deelnemers gaan tijdens deze workshop aan de slag met het ontwerpen en uitvoeren van hun eigen outfit, om deze vervolgens voor publiek te showen op de catwalk.

Fashionatelier
Het Naaiatelier van de Noordkade is wekelijks op zaterdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur in het fashionatelier op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek, CHV Noordkade. Kosten zijn 10 euro per keer, inclusief materialen. In de zomermaanden van juli tot en met half september is het naaiatelier gesloten.

Kijk voor meer informatie over het Naaiatelier van de Noordkade op Facebook en mail voor vragen naar anita.eijgermans@kpnmail.nl. Meer info over de Fashion Tweedaagse vind je op www.phoenixcultuur.nl, mail je vragen naar info@phoenixcultuur.nl of bel 0413-782010.

Meer berichten