Afbeelding

Waargebeurd verhaal over kunstschaatser Tonya Harding

Kunst en cultuur 1.616 keer gelezen

VEGHEL | De film I, Tonya is op maandag 15 april te zien in Theater De Blauwe Kei. Het is een Amerikaanse biografische sportfilm over Tonya Harding, een getalenteerde kunstschaatser (gespeeld door Margot Robbie), die in opspraak komt wanneer haar entourage betrokken blijkt bij een brutale aanval op haar ploeggenote en rivale Nancy Kerrigan. De film start om 20.15 uur in de Grote Zaal van het theater.

I, Tonya laat de lange weg van Tonya Harding naar de kunstschaatstop zien op een semi-documentaire, zwart komische manier. Haar achtergrond zit haar constant in de weg. Met haar zelfgemaakte outfits en vulgaire gedrag is ze voor de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Toch vecht ze voor een plek in het kakkineuze kunstschaatswereldje. In 1994 werd ze betrokken in een incident waardoor ze nooit meer op het ijs zou mogen optreden. I, Tonya is een hommage aan de underdog die altijd weer opkrabbelt en zich er niet onder laat krijgen.
Margot Robbie won voor haar vertolking van Tonya Harding een Critics' Choice Award. Allison Janney won voor haar vertolking van Tonya's wrede moeder onder andere een Golden Globe, Bafta en Oscar.
Kaarten voor I, Tonya op maandag 15 april kosten 8,25 euro, dat is inclusief een drankje. Kijk op www.blauwekei.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant