Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Uitverkochte La Grande Bouffe maakt indruk

  •   541 keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Een samenwerking van philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht leidde tot de indrukwekkende voorstelling La Grande Bouffe, die op 12 april te zien was in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. De voorstelling was volledig uitverkocht en maakte diepe indruk op het publiek.

La Grande Bouffe, losjes geïnspireerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1973, werd slechts op twee plekken in Nederland gespeeld. De Koekbouw op de Noordkade was er daar één van. "De Koekbouw was de gedroomde locatie voor deze voorstelling: cultuur in het hart van de Nederlandse voedselindustrie", aldus Stefan Rosu (intendant philharmonie zuidnederland). De sfeer van de 100 jaar oude ruimte werd zo veel mogelijk behouden, maar werd uiteraard wel voorzien van een podium en een tribune. Het was voor bezoekers de uitgelezen kans om kennis te maken met de twee gerenommeerde gezelschappen, wat ook blijkt uit het feit dat alle 366 beschikbare plaatsen bezet waren.

Dood
In La Grande Bouffe staan gulzigheid, overvloed en mateloosheid centraal, net als in de film. In een decor van een rijk gedekte tafel maakten zes acteurs van Toneelgroep Maastricht het publiek deelgenoot van het verhaal waarin de hoofdfiguur zich besluit dood te eten. De philharmonie zuidnederland stond met maar liefst 58 muzikanten op het toneel en speelde uiteenlopende klassieke muziek die het spel van de acteurs ondersteunde of juist een tegenhanger vormde. Het publiek werd verrast met muziek van onder andere Rossini, Satie en Tsjaikovski. Het publiek genoot zichtbaar van het theatrale concert met de Koekbouw als bijzonder decor. "Mooi om te zien wat zoveel muzikanten samen teweeg kunnen brengen" en "Knap en indrukwekkend hoe de acteur meer dan een uur lang blijft eten tijdens het stuk", aldus twee bezoekers van La Grande Bouffe.

Meer berichten