Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Tot en met 9 juni zijn er verschillende schilderijen te bewonderen in Simeonshof in Erp.
Tot en met 9 juni zijn er verschillende schilderijen te bewonderen in Simeonshof in Erp.

Schilderessen laten zien wat ze in huis hebben

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ERP | In de tentoonstellingsruimte van de Simeonshof in Erp laten zeven schilderessen zien wat ze in huis hebben. Allemaal hebben ze schilderijen gemaakt met ieder hun eigen kleurenpalet en vormentaal. De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 9 juni.

Mieke van de Heuvel, Marty van Son-Timmers, Daniëlle van Beek, Francien Manders, Maria van Lith en Ria van de Elzen werken onder de bezielende leiding van Diana Manders in haar atelier De Ezel.

Eigen Kleurenpalet
Hoewel ze samen werken heeft ieder van hen een eigen kleurenpalet en vormentaal. Is de een uiterst decoratief, de ander bijna fotografisch realistisch. Ook is er een heel vrije expressionistische kleurkeuze in een gestileerd portret. Diverse thema's
Twee verschillende portretten van een Schotse Hooglander tonen zowel de kracht als de aaibaarheid van deze runderen. Enkele verstilde vogelportretten, een schichtig hert; allemaal thema's die de kijkers op de openingsavond zullen aanspreken.

Gastenboek
Als je het werk bekeken hebt vinden de schilders het fijn een reactie in het gastenboek terug te lezen. Een compliment of een tip, de schilders kijken er naar uit.

Simeonshof
De hoofdingang van Simeonshof is te vinden tegenover de achterkant van de Servatiuskerk. Parkeren kan in de Paus Joanneslaan of op het Hertog Janplein. Voor de e-bikers is er een oplaadpunt beschikbaar.

Meer berichten