The Favourite gaat over intriges, passie, jaloezie en verraad aan het hof van Queen Anne.
The Favourite gaat over intriges, passie, jaloezie en verraad aan het hof van Queen Anne.

The Guilty en The Favourite zijn verrassingsfilms

Kunst en cultuur 359 keer gelezen

VEGHEL | Dit jaar sluit het filmhuis van Theater De Blauwe Kei het filmseizoen af met twee verrassingsfilms. Op maandag 6 mei wordt The Favourite met Oscar-winnares Olivia Colman vertoond en op maandag 20 mei de zenuwslopende actiethriller The Guilty.

The Favourite gaat over koninklijke intriges, passie, jaloezie en verraad aan het hof van Queen Anne in het Engeland van de achttiende eeuw. Engeland is in oorlog met Frankrijk. Aan het hof lijkt het allemaal pais en vree, maar de broze koningin Anne heeft een slechte gezondheid en heeft last van woede uitbarstingen, haar vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats.
De situatie verandert met de komst van de nieuwe dienares Abigail. Beide vriendinnen raken onder de indruk van haar charme.

Race tegen de klok
The Guilty is een zenuwslopende actiethriller, maar dan zonder actie. In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt politieofficier Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Kaarten voor The Favourite en The Guilty kosten 8.25 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant