Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Koen Janssen tijdens de voorstelling Zuster Motor
Koen Janssen tijdens de voorstelling Zuster Motor (Foto: Bart Heesen)

'Fantastische acteur, een echte aanrader'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | De première van Zuster Motor van Het Groote Hoofd, met in de hoofdrol Vlaming Koen Janssen, beleefde donderdag 23 mei een succesvolle première. Het is het verhaal van een meisje dat niet mag worden wat ze wil zijn. Het verhaal ook van de relatie tussen vrouwen, mannen en religie. "Een echte aanrader", vertelt een vrouwelijke bezoekster. "Het is een rauwe tekst met een fantastische acteur, die je meeneemt in zijn emoties. Het raakte me."

De monoloog wordt gespeeld door de Vlaming Koen Janssen. Hij schakelt moeiteloos van het onbeholpen lopende kleutertje naar het pubermeisje dat zichzelf en de liefde ontdekt tot de non die alle vrijheid ontnomen is. Hierbij wordt hij op het toneel als door een echo ondersteund door Sara Robben. Deze 17-jarige Veghelse zit op de ROC Theateropleiding in Tilburg. Haar eenvoudige rode jurk is het enige kleurige op het toneel en haar hoge stem mengt zich met die van de acteur.

Maar Zuster Motor is natuurlijk ook het verhaal van de motor. "Die zag je echt voor je", zegt een mannelijke toeschouwer met een glinstering in zijn ogen. Hij vervolgt: "Zoals de acteur dat bracht, er stond niets maar je zag hem gewoon door zijn ogen. Prachtig."

Zuster Motor speelt tot 9 juni van donderdag tot en met zondag in de Walsmalerij op de Noordkade. Tickets zijn te koop via de website van de Blauwe Kei.

Meer berichten