Mariëlle Smits met een kunstwerk van acrylverf op karton.
Mariëlle Smits met een kunstwerk van acrylverf op karton.

Weekend vol kunst met twee exposities in Mariaheide

Kunst en cultuur 667 keer gelezen

MARIAHEIDE | In het weekend van 15 en 16 juni kan men genieten van twee exposities in Mariaheide. Bij Galerie Door en bij Suntkunst staan zaterdag 15 juni van 15.00 uur tot 19.00 uur en op zondag 16 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur de deuren open.

'Amber & Leonardo' is de titel van een reizende tentoonstelling die vorig jaar begon in Gdansk, Polen en via Londen nu in Mariaheide aanmeert bij Galerie Door, Versantvoortstraat 1 (entree via de oprit aan de Pastoor van Haarenstraat).
Men wordt getrakteerd op prachtig werk van ongeveer 25 zowel bekende als ook jonge kunstenaars van Nederlandse- en internationale komaf die zich hebben laten inspireren door het materiaal 'barnsteen', 'amber' en de Italiaanse kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci.

De Poolse kunstenaar Giedymin Jablonski maakte een zilveren met barnsteen bezet object, een 'silverpoint', naar verluidt het favoriete tekengereedschap van Leonardo da Vinci. Men kan dit weekend zelf uitproberen hoe dat zilveren instrument werkt

In het voormalige pand van de bakker aan het Dobbelsteenplein opent Suntkunst Mariëlle Smits haar deuren voor een kort maar krachtige kunstexpo. Mariëlle toont eenmalig maar wel een weekend lang haar nieuwste werk. Op grote stukken afvalkarton – vandaar ook de naam Suntkunst ­– maakte Mariëlle het afgelopen jaar bloemstillevens. Met bloemen die ze in één lijn op het papier schildert, leidt ze bezoekers binnen in een barokke bloemenpracht.

Herman Hermsen (Nederland), In Balance (detail van schilderij ‘Johannes de Doper’ van Leonardo da Vinci), 2018, hanger, print op aluminium, barnsteen, hout, zilver & Slipped Away (detail van schilderij ‘Maria in de grot’ van Leonardo da Vinci), 2018, hanger, print op aluminium, barnsteen, hout, zilv
Giedymin Jablonski (Polen), Drawing Hands and Silverpoint - a tribute to M.C. Escher and Leonardo da Vinci, 2018, object, barnsteen, zilver, pigmentprint op papier.
Mariëlle Smits, z.t., 2019, karton, gresso, acrylverf
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant