Kunststichting Meierijstad bijna een feit

Kunst en cultuur 269 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | De nieuwe Kunststichting Meierijstad wordt op woensdag 12 juni officieel opgericht. Kunststichting Meierijstad wordt de opvolger van Kunststichting Sint-Oedenrode. Het was een wens van het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad een kunststichting voor geheel Meierijstad op te richten naar voorbeeld van Kunststichting Sint-Oedenrode.

De kunststichting adviseert burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd op het gebied van het realiseren van kunst in de openbare ruimte van Meierijstad. Daarnaast realiseert de stichting, al dan niet in opdracht van de gemeente, zelf ook nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte. De onafhankelijke stichting is hierbij verantwoordelijk voor het gehele proces, van schets tot realisatie.

Na realisatie wordt het beheer en onderhoud van het kunstwerk overgedragen aan de gemeente.

Kader
De nieuwe kunststichting heeft zes bestuursleden, afkomstig uit diverse kernen van de gemeente Meierijstad. Nu de bestuursleden bekend zijn, gaat de stichting aan de slag met het maken van een nieuw kader voor kunst in de openbare ruimte dat passend is bij Meierijstad.

De stichting wil in ieder geval ondernemend zijn. Daarbij stoelt men op de ervaringen van Kunststichting Sint-Oedenrode van de afgelopen 25 jaar.

Bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat uit: Joost van Dijk (voorzitter), Frank Bax (penningmeester), Harrie van den Brand (secretraris), Annemieke van de Ven (lid), Daan Hermes (lid) en Henk Wittenberg (lid).

Kennis
Op 12 juni 2019 passeert de akte bij de notaris en meteen daarna rond 14.30 uur ontmoeten de nieuwe bestuursleden elkaar in het Bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode (kamer 1.20).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant