Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
1 Ander Festival wordt afgesloten door Mariachi Reloaded uit Antwerpen.
1 Ander Festival wordt afgesloten door Mariachi Reloaded uit Antwerpen.

Internationaal programma met muziek, theater en kunst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

SCHIJNDEL | In het Kloosterpark in Schijndel vindt op zaterdagavond 15 en zondag 16 juni de 26ste editie van het 1 Ander Festival plaats. Nieuw is dat beide dagen nu gratis te bezoeken zijn. Ook dit jaar is het programma breed, internationaal, muzikaal en feestelijk. Met muziek, theater, kunstprojecten, een kinderplein, foodtrucks en een feelgood markt.

De zaterdagavond staat voor het eerst volledig in het teken van de Latin muziek. Deze Latin Night van 1 Ander Festival wordt op zaterdagavond om 20.00 uur geopend met een openbare Latin dansworkshop in samenwerking met Phoenix Cultuur, verzorgd door Eddy Takaria. Latin DJ Reinaldo Gerardo zorgt, tussen de live bands door, dat er tot 01.00 uur in de nacht volop gedanst kan worden.
Op de zondag komen, zoals gebruikelijk, muzikale stromingen van alle windstreken samen. Koninklijke Harmonie St Cecilia gaat de middag om 14.00 uur op grootse wijze openen. Het 1 Ander Festival wordt afgesloten door het internationale gezelschap Mariachi Reloaded uit Antwerpen. Deze groep brengt op een aanstekelijke en feestelijke wijze een complete herinterpretatie van het mariachi-genre. Tussendoor staat onder andere het Veghelse Broadway Brass op het Schijndelse podium.
Naast alle muziek is er op de zondag volop theater, kunst, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, foodtrucks en een feelgood markt. Het internationaal vermaarde gezelschap Close-Act komt met visueel spektakeltheater. Kinderen kunnen aan allerlei creatieve workshops deelnemen of speciale voorstellingen bijwonen. Op zaterdag gaan de poorten open om 19.00 uur en op de zondag om 13.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website: www.1anderfestival.nl.

Meer berichten