De Club van Lelijke Kinderen is gebaseerd op het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts.
De Club van Lelijke Kinderen is gebaseerd op het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts.

Veertig jaar jeugdtheater in de Kersouwe

Kunst en cultuur 415 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Jeugdtheatergroep de Kersouwe bestaat 40 jaar. Van 'Koning Tourmalijn verliest zijn pijn' in 1979 tot ' De Club van Lelijke Kinderen' in dit feestelijke jubileumjaar 2019. Ook deze zomer zal jeugdtheatergroep de Kersouwe jong en oud weer volop vermaken met een vrolijke, herkenbare en meeslepende voorstelling.

De première is woensdag 26 juni om 15.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. De voorstelling is ook nog te zien op 3 juli, 6 juli, 10 juli en 13 juli. Kaarten te bestellen op www.kersouwe.nl

De Club van Lelijke Kinderen
De Club van Lelijke Kinderen is gebaseerd op het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, en nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek bewerkt tot theatervoorstelling.

Het verhaal
Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten. Tot op een dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam. Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen.
Zijn zus wist te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift waren omcirkeld. Een paar dagen later reed er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mochten mee om een uitstapje te maken.
En daarmee begon voor Paul een groot avontuur…

Openluchttheater
De Club van Lelijke Kinderen is niet alleen te zien in Natuurtheater de Kersouwe. De jeugdtheatergroep speelt ook zondag 7 juli om 14.30 uur in Openluchttheater Overloon en donderdag 11 juli om 14.30 uur in Openluchttheater Mariahout.
Ben je betrokken geweest bij de jeugdtheatergroep? Kom naar de besloten voorstelling op zondag 30 juni.

Jubileumvoorstelling
Graag wil het bestuur van de Kersouwe iedereen die in deze veertig jaren betrokken is geweest bij de Jeugdtheatergroep, uitnodigen voor de besloten jubileumvoorstelling De Club van Lelijke Kinderen op zondagmiddag 30 juni om 15.00 uur. Je kunt (maximaal vier) gratis kaartjes bestellen via de webshop op www.kersouwe.nl. Gebruik bij het inloggen het e-mailadres, dat bij de Kersouwe bekend is.

Geen e-mailadres bekend, bestel dan door te mailen naar kaartverkoop@kersouwe.nl en vermeld tevens wanneer je actief was. "We gaan er een feestelijke middag van maken. We hopen vele bekenden te ontmoeten", aldus de organisatie.

Woensdagmiddag jeugdtheater
In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een leuke, spannende, lieve, vrolijke jeugdvoorstelling te zien in Natuurtheater de Kersouwe. De voorstellingen beginnen om 15.00 uur en eindigen plm. 17.00 uur. Entree is slechts € 5,- pp.

Kijk voor meer informatie op www.kersouwe.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant