Het Scapino Ballet met het barokspektakel Pearl.
Het Scapino Ballet met het barokspektakel Pearl. Foto: Bas Uterwijk

Dansserie voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van dans

Kunst en cultuur 273 keer gelezen

VEGHEL | De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel presenteert komend seizoen voor het eerst een Dansserie. Interessant voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van dans, maar zeker ook voor iedereen die er graag kennis mee wil maken. In de serie zit onder andere Nederlands oudste professionele dansgezelschap én een gezelschap dat dans met acrobatiek combineert. De dansserie kost 60 euro en bestaat uit vier voorstellingen.

Het gezelschap Panama Pictures bijt op 16 oktober met de voorstelling Requiem For Lost Things het spits af. De voorstelling is een cross-over tussen dans en circus, ongepolijst en rauw.
Vervolgens komt Scapino Ballet op 6 februari naar het theater met het barokspektakel Pearl, een van de succesvolste voorstellingen van het gezelschap.

Humor
Ook choreografe Lonneke van Leth komt naar De Blauwe Kei. Op 8 april neemt zij het publiek mee naar verschillende plekken op de Noordkade waar drie voorstellingen uitgevoerd worden en zij toelichting geeft op de choreografieën. Ten slotte komt dansgezelschap Introdans op 8 mei naar Veghel met de voorstelling Gek Gezicht. In deze voorstelling richt Introdans de schijnwerpers op choreografen Alexander Ekman en David Middendorp, die bekend staan om de heerlijke, aanstekelijke humor in hun producties.

Kaarten voor de Dansserie kosten 60 euro (vier voorstellingen inclusief pauzedrankje). Kijk op www.blauwekei.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant