Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Wethouder Roozendaal: "De organisatie zoekt de samenwerking met verschillende lokale culturele partners."
Wethouder Roozendaal: "De organisatie zoekt de samenwerking met verschillende lokale culturele partners."

Tienduizend euro voor nieuw documentaire festival in Meierijstad

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Stichting Docs in the City organiseert van 10 tot en met 13 oktober 2019 in Meierijstad het nieuwe internationale documentaire festival 'Beholders'. Het college van B en W van Meierijstad omarmt dit initiatief en heeft besloten het festival financieel te ondersteunen. De stichting ontvangt een subsidiebedrag van 10.000 euro van de gemeente.

'Beholders' is een nieuw documentaire festival. Vier dagen lang worden op twintig verschillende locaties in Meierijstad 62 nationale en internationale documentairefilms getoond. Een groot aantal makers van deze documentaires heeft ook toegezegd tijdens het festival aanwezig te zijn. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met de makers. Wethouders Menno Roozendaal en van Harry van Rooijen zijn gecharmeerd van het verbindend karakter van het evenement. Roozendaal: "De organisatie zoekt de samenwerking met verschillende lokale culturele partners zodat het festival ook voor hén een nieuw podium is."

Made in Meierijstad
Kunst en cultuur zijn samen met food de pijlers waarlangs de gemeente zich wenst te profileren. De gemeente vindt een internationaal documentaire festival van dit formaat op zoveel locaties erg laagdrempelig en een meerwaarde voor het brede palet aan kunst- en cultuuruitingen in Meierijstad. "Het festival draagt ook bij aan de bekendheid van de gemeente Meierijstad. Het internationale karakter van het evenement én de inhoudelijke insteek door bezoekers in contact te brengen met de makers is bijzonder te noemen", laat de gemeente weten. Wethouder Van Rooijen vult aan: "Meierijstad krijgt een podium, waar het nieuwe predicaat 'Made in Meierijstad' prima bij past. En als het daadwerkelijk lukt om het festival in alle dertien kernen te laten landen verbindt het ook de inwoners van Meierijstad", aldus van Rooijen.

Meer informatie: www.beholders.nl.

Meer berichten