Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Op de camping in het Kersouwebos ontmoeten sprookjesfiguren elkaar.
Op de camping in het Kersouwebos ontmoeten sprookjesfiguren elkaar.

'Lang en Gelukkig, maar dan anders'

  •   989 keer gelezen   Kunst en cultuur

HEESWIJK-DINTHER | Wat ooit begon als een nudistencamping is nu een groot kampeerterrein voor families: De Mossel. Op de camping in het Kersouwebos ontmoeten sprookjesfiguren elkaar: 'lang en gelukkig, maar dan anders…'. Herkenbare sprookjes letterlijk in een nieuw jasje of beter gezegd een nieuwe caravan. Want waar vinden nieuwe ontmoetingen anders plaats dan op de camping. Er spelen veel Veghelaren mee in deze voorstelling.

Bevriende prinsessen, een sullig prinsje en een sikkeneurige fee. De Kersouweversie van Lang en Gelukkig, maar dan anders, zit vol onverwachte stereotypen. Wat begint met een relaxed vakantiegevoel op de camping eindigt vol spanningen. Heftige ruzies, hevige verliefdheden en hilarische situaties wisselen elkaar in no time af. Grappige campingbeelden en leuke woordgrapjes passeren de revue. Een voorstelling waar jong en oud zich heerlijk kan vermaken.

Stereotypen en diepgang
"Het is leuk om voor zo'n breed publiek te spelen", zegt Luc Vorselaars, die Knoop speelt, het hulpje van de baron. Hij staat dit jaar voor het eerst op het podium van het natuurtheater. "Mijn personage zorgt voor diepgang in het verhaal. Hij is oprecht, eerlijk en bovendien hopeloos verliefd." Die oprechtheid ziet hij als het mooiste aan zijn rol. "Als ik het zo kan spelen dat het publiek empathie heeft voor Knoop en dat ze echt met hem meeleven, dan is mijn missie geslaagd."

Mini-maatschappij
Op het toneel van de Kersouwe spelen zich al 74 zomers verschillende verhalen af. Van middeleeuwse schouwspellen tot eigentijdse blijspelen. Ook dit jaar koos het natuurtheater voor een komische voorstelling. Het Rotterdamse Ro Theater bracht de voorstelling dertien jaar geleden ten tonele.
Regisseur Rowdy Pelgrim geeft zijn eigen draai aan het verhaal. Hij koos voor de ultieme mini-maatschappij; een camping.

Geluk zoeken
Voor Ton Kuijk, een trouwe speler in het theatergezelschap van de Kersouwe, staat geluk zoeken centraal in deze voorstelling. Hij is deze zomer te zien als baron. "Ik ben hier al heel lang heel gelukkig. Maar soms, soms wordt dat lange geluk verstoord door wat dan ook. En dan begin het zoeken naar iets anders. Gelukszoekers? Nee, trouwhartig vinden wij nieuwe liefdes."

Avondpremière
'Lang en Gelukkig maar dan anders' is vanaf zondag 11 augustus te zien in de Kersouwe. De avondpremière op zaterdag 17 augustus zal in het teken staan van een Foute Campingavond, inclusief foute kleding en een afterparty met foute dj.
Daarna is de voorstelling nog te zien op 18, 24, 25 en 31 augustus en 1 september. Op zondagmiddag 25 augustus is er een gebarentolk aanwezig op het podium.

Meer informatie is te vinden op: www.kersouwe.nl.

Meer berichten