Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Links: Phoenix Cultuur leerlingen Maud en Nicole. Midden: danseres Annemarie. Rechts: Souplesse leerlingen Isa, Roos en Sarah.
Links: Phoenix Cultuur leerlingen Maud en Nicole. Midden: danseres Annemarie. Rechts: Souplesse leerlingen Isa, Roos en Sarah.

CHV Academy zoekt danstalent in Meierijstad

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Meierijstad is rijk aan dansscholen en dankzij hen is er een groot en zeer divers dansaanbod en een rijkdom aan talent. CHV Academy, Circle of Talent zet samen met deze dansscholen een Talentenklas Dans op voor jonge dansers vanaf 14 jaar. De audities voor deze Talentenklas vinden plaats op zondag 22 september op de CHV Noordkade in Veghel.

Gezocht wordt naar dansers in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar die hun danstechniek verder willen ontwikkelen, nieuwe stijlen willen ontdekken en zichzelf willen presenteren op een podium. De Talentenklas Dans is dé uitgelezen kans voor danstalenten om zich verder te ontwikkelen onder begeleiding van verschillende dansprofessionals. Op zondag 22 september vinden de audities vanaf 11.00 uur plaats in de dansstudio's op de CHV Noordkade in Veghel. Dansers die na de audities geselecteerd worden voor de Talentenklas Dans krijgen vanaf oktober 2019 tot en met juni 2020 één zondag in de maand extra lessen van professionele dansdocenten en choreografen. Zij blijven daarnaast wekelijks dansles volgen bij hun eigen dansschool.

Aanmelden
Danstalenten kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Berdy Maertens-Stoof via Berdy.Dans@gmail.com. Hierna wordt verdere info alsook het inschrijfformulier toegezonden. De inschrijving voor de audities loopt tot en met 15 september.
De auditie en de vervolglessen voor de deelnemers aan de Talentenklas Dans in het schooljaar 2019/2020 zijn kosteloos en worden mogelijk gemaakt door de partners van CHV Academy, Circle of Talent.

Circle of Talent
In gemeente Meierijstad bouwen partners uit onderwijs, bedrijfsleven, gemeente en kunstonderwijs aan de CHV Academy, Circle of Talent. Kinderen en jongeren kunnen door middel van structureel kunstonderwijs, gegeven door een kunstprofessional, hun talenten ontwikkelen van de breedtekunst (basis- en voortgezet onderwijs) via talentenklassen in de vrije tijd naar de topkunst (kunstvakopleidingen).

Samenwerking
De Talentenklas Dans wordt geïnitieerd om danstalent een podium te bieden en hun ambities te ondersteunen om dans in de gemeente Meierijstad (nog) beter op de kaart te zetten en de samenwerking tussen de verschillende dansscholen te verstevigen en uitbouwen. Met als gemeenschappelijke doel zodat nog meer jonge kinderen geïnspireerd en gestimuleerd worden om ook te gaan dansen.

Kijk voor meer informatie op: www.chvacademy.nl.

Meer berichten