Mariëlle de Rooij.
Mariëlle de Rooij. Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Cursus 'Beeldhouwen en boetseren' voor volwassenen

Kunst en cultuur 736 keer gelezen

VEGHEL | Oefenen met je ruimtelijk inzicht, je laten inspireren door geweldige kunst, je kennis verder ontwikkelen en verdiepen, 'lekker' hakken, schuren en vijlen en bovenal bijzondere beelden maken in steen, hout of met klei. Bij Phoenix Cultuur kunnen beginners en gevorderden wekelijks hun hart ophalen tijdens de cursus beeldhouwen en boetseren, op de CHV Noordkade in Veghel.

Elke maandagochtend verzorgt professioneel beeldhouwer en docente Caroline Teesing de cursus 'Beeldhouwen en boetseren' voor volwassenen. Van 09.30 uur tot 12.00 uur werken zowel beginnende alsook gevorderde beeldhouwers aan hun eigen creaties uit steen, hout of klei. De jaarcursus is geschikt voor iedereen die beelden wil maken, ongeacht niveau of leeftijd. In overleg met Caroline kiest elke cursist een materiaal en gaat aan de hand van een opdracht of eigen ideeën en wensen aan de slag. Caroline begeleidt de cursisten en geeft hen de keuze om in opklimmende moeilijkheidsgraad te werken en zodoende stap voor stap te leren. Ook de gezamenlijke werkbesprekingen en een excursie naar een museum of beeldentuin zijn inspirerend en onderdeel van de jaarcursus. Hoewel de cursus al van start is gegaan, kunnen geïnteresseerden nog steeds instromen. Een gratis proefles vooraf is ook altijd mogelijk bij een jaarcursus.
Vanaf vrijdag 25 oktober start Caroline Teesing met een korte, 'intensieve' cursus beeldhouwen in steen, hout of boetseren, bestaande uit twee lesblokken van ieder vijf bijeenkomsten. "Het mooie van mijn vak is dat het zich met de jaren alleen maar meer verdiept en je nooit uitgeleerd raakt. En, hoe leuk is het om mijn opgedane kennis te delen met andere geïnteresseerden", aldus Caroline.

Ga voor meer informatie, het aanvragen van een gratis proefles en inschrijven voor de jaarcursus of korte cursus naar www.phoenixcultuur.nl of bel: 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant