Afbeelding

De Blauwe Kei geniet na van geslaagd Nationaal Theaterweekend

Kunst en cultuur 769 keer gelezen

VEGHEL | In het weekend van 24, 25 en 26 januari vond de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Voor bezoekers van De Blauwe Kei in Veghel betekende dit theatervoorstellingen voor 10 euro en een gratis randprogramma bestaande uit De Nacht van de Noordkade, kinderactiviteiten in de foyer, rondleidingen door het theater en een warming-up van Percossa voorafgaand aan hun voorstelling op zondagmiddag.

Vrijdag was het druk op CHV Noordkade tijdens de Nacht van de Noordkade. Een avond voor jong en oud die geheel in het teken stond van dans, muziek, theater en kunst. Waar je ook was, overal in de 'fabriek' werd je verrast met optredens, exposities en demonstraties. In de Grote Zaal van De Blauwe Kei was voor een tientje de voorstelling Roodkapje (6+) te zien, het bekende sprookje in een modern jasje. Voorafgaand konden kinderen in de foyer geschminkt worden, (grootmoeders) cake versieren, op de foto in het Fotohokje, kleuren en knutselen én kregen zij een mooi gevouwen ballon van de ballonnenclown.
In de Theaterstudio en het Magazijn traden cabarettalenten, recent afgestudeerd aan de Koningstheateracademie 's-Hertogenbosch, drie keer gratis op. Joran Welling en het duo Anne & Lisa stonden drie maal voor een nagenoeg volle zaal.

Rondleidingen
Op zaterdag verzorgde Harry Vermeulen (directeur van Theater De Blauwe Kei en directievoorzitter van Stichting Cultuurfabriek) en Marjan Jamry (SIEMei), samen met Elke Swinkels (directieassistent en programmeur kleine zaal en jeugd) gratis rondleidingen. Gasten die hier een kaartje voor hadden gereserveerd kregen uitleg over de zalen van De Blauwe Kei en een aantal bijzondere ruimtes van de oude veevoederfabriek, bezochten de kleedkamers en de artiestenfoyer waar de artiesten zich voorbereiden op een voorstelling en keken backstage op het podium hoe een voorstelling wordt opgebouwd. 's Avonds was in het theater de uitverkochte voorstelling van Karin Bruers te zien.

Warming-up
Op zondag werd het Theaterweekend afgesloten met de uitverkochte voorstelling van Percossa (Grote Zaal) en twee keer Marlon Kicken in het Magazijn. Voorafgaand aan de familievoorstelling van Percossa, warmde de vier percussionisten het publiek alvast op in de foyer. Het publiek deed enthousiast mee en gingen energiek de zaal in voor de voorstelling.
Theater De Blauwe Kei kijkt terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters laten zien dat theater leuk is voor iedereen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant