Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Leonie Dekker en Wilma van Lieshout.
Leonie Dekker en Wilma van Lieshout. (Foto: )

Expositie Meesters in Kunst: 'Je komt bij ons ogen tekort'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

HEESWIJK-DINTHER | 15 kunstenaars nemen deel aan de expositie Meesters in Kunst, die van vrijdag 31 juli tot en met zondag 20 september gehouden wordt bij Galerie De Meesters aan de Hoofdstraat 100B in Heeswijk-Dinther. Het is een tentoonstelling in allerlei verschillende disciplines en genres met gebruik van uiteenlopende materialen; van beeldhouw-, glas-, keramisch- en fotografisch werk tot schilderijen in vele varianten. Meesters in Kunst is elk weekend geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedere zondag is ook een deelnemende kunstenaar aanwezig. De toegang is gratis.

De werken van de 15 deelnemende lokale, regionale en landelijke kunstenaars werden in aanloop naar de tentoonstelling al door de kritische galeriehouders Henk en Wilma van Lieshout en Peter en Leonie Dekker beoordeeld. “Wij exposeren alleen hoogwaardige, onderscheidende, maar gelijktijdig ook toegankelijke kunst”, laten zij weten. De doelstelling is daarbij om de kunstenaars een podium te bieden en een groot publiek te bereiken door van velen markten thuis te zijn. Hoewel de objecten en schilderijen niet onder één noemer te vangen zijn, lopen ze in een bijna natuurlijke lijn in elkaar over. Elk werk is in zijn totaliteit af. De ambiance van galerie De Meesters met zijn grote in elkaar overlopende, lichte ruimtes zorgen er tot slot voor dat alles mooi tot recht komt. “Je komt bij ons ogen tekort.”

Op zaterdag 8 en 22 augustus en 5 september is het mogelijk om onder leiding van kunstenaar Rein van der Eerden deel te nemen aan een workshop glasfusing. Om aan te melden of voor meer informatie over de expositie zie www.galeriedemeesters.com.

Meer berichten