Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: HESTER ZUIDEMA

CHV Academy en Design Academy Eindhoven starten ontwikkeltraject in design

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Jongeren de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen in design, de beeldende kunsten en ambachten en hen in contact brengen met kunst- en designprofessionals. Dat zijn doelstellingen van het nieuw op te zetten ontwikkeltraject Design, Beeldend en Ambacht op de Noordkade in Veghel door Design Academy Eindhoven en CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad. Zij bezegelen vanaf januari 2021 hun samenwerking.

Het nieuwe programma Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht in samenwerking met Design Academy Eindhoven (DAE) is een 3-jarig ontwikkeltraject. Jongeren van 14 tot en met 17 jaar komen twaalf dagdelen in een schooljaar naar de Noordkade in Veghel. Hier volgen zij, onder begeleiding van de professionals van DAE en CHV Academy, lessen en masterclasses in de vakken design, beeldende kunsten en ambachten.
CHV Academy beschikt op de Noordkade over goed uitgeruste werkplaatsen en ateliers, zoals een ambachtelijke siersmederij, een edelsmederij, fotostudio met doka en een keramiekwerkplaats met zoutoven. Het nieuwe traject start in januari 2021 met een pilot van een half studiejaar. Deelname aan de pilot wordt kosteloos aangeboden.

Circle of Talent
In de gemeente Meierijstad bouwen partners uit het (kunst)onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente samen aan de Circle of Talent. Kinderen en jongeren kunnen door middel van structureel kunstonderwijs door kunstprofessionals hun creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen: van de breedtekunst (basis- en voortgezet onderwijs) via talentenklassen in de vrije tijd, naar de topkunst (kunstvakopleidingen). Via deze weg kunnen kinderen en jongeren een professionele loopbaan verkennen als kunstenaar, theatermaker, muzikant of danser en doen zij de skills en ervaring op die zij in hun verdere volwassen leven goed kunnen gebruiken.
Na de eerdere succesvolle opstart van een Talentenklas Dans en Talentenklas Muziek heeft CHV Academy nu met partner Design Academy Eindhoven het initiatief genomen om een Talentenklas Design en Beeldend op te zetten.

Kiki van Eijk 
Design Academy Eindhoven en CHV Academy hebben de samenwerking vastgelegd in een convenant. De feestelijke ondertekening van dit convenant vond plaats op dinsdag 22 september op de Noordkade in Veghel.
Bij de ondertekening was tevens designer en alumnus van Design Academy Eindhoven Kiki van Eijk aanwezig. Zij heeft zich als Ambassadeur Design en Beeldend verbonden aan de CHV Academy, Circle of Talent.

Meer informatie op: 
www.chvacademy.nl.

Meer berichten