<p>Jos de Graaf en Darius Verheijden aan het werk.</p>

Jos de Graaf en Darius Verheijden aan het werk.

Onthulling smeedijzeren ‘Vuurvogel’ op Noordkade

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Tijdens het Open Huis van Phoenix Cultuur vindt zondag om 13.15 uur de onthulling plaats van de smeedijzeren ‘Vuurvogel’ en de belettering aan de buitengevel van de smederij op de Noordkade in Veghel.

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Phoenix Cultuur haar vleugels uitsloeg en met alle cursussen en lessen startte in heel Meierijstad. Sindsdien wordt het vuur in de ambachtelijke smederij op de Noordkade in Veghel hoog opgestookt om de meest prachtige kunstwerken te maken. Onder leiding van de professionele smeden Jos de Graaf, Niek Eikelenboom en Darius Verheijden worden cursisten begeleid en opgeleid in dit ambacht. 

De Vuurvogel en de belettering van de smederij worden onthuld door de bouwer van de Noordkade: Stefan van de Ven. Smid Jos de Graaf zingt aansluitend het ‘Lied van de Smid’ en wordt daarbij begeleid door accordeonist Tom van Aarle. De onthulling van de Vuurvogel is tevens het startsein voor het Open Huis van Phoenix Cultuur dat om 13.30 start en tot 16.00 uur duurt. Bezoekers van het Open Huis volop de gelegenheid om in de smederij te kijken, het smeedwerk ‘De Vuurvogel’ te bewonderen en vragen te stellen aan de smeden.

Meer berichten