<p>Marc van Kessel (R) won in de groep professionals.</p>

Marc van Kessel (R) won in de groep professionals.

(Foto: )

Kunst- en cultuurprijzen voor Willem Wouters en Marc van Kessel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Voor de tweede keer hield gemeente Meierijstad een uitreiking van kunst- en cultuurprijzen. Dat was woensdagavond in de Noordkade. De winnaars werden Willem Wouters en Marc van Kessel.

Wouters werd tot winnaar gekroond in de categorie amateur/vrijwilliger. Hij zei gekscherend ‘verschrikkelijk’ op de vraag hoe hij het vond om met de prijs in handen te staan. Wouters staat liever niet in de luwte en dezelfde avond was de opening van het Beholders documentairefestival en dat had nogal wat voeten in de aarde. “Ik vind dit super ongemakkelijk, maar het is een grote eer om hier te mogen staan”, richtte hij zich tot het publiek. De Schijndelaar zet zich al twintig jaar in voor de kunst- en cultuursector. Als spin in het web voor Schorsbos-carnaval, al enkele jaren voor het eigen opgezette documentairefestival en voor nog meer initiatieven.

Muziekprof
In de groep professionals won Marc van Kessel uit Veghel. Het juryrapport was heel erg lang en kwam superlatieven te kort. Van Kessel zet zich op alle vlakken in in de muziekwereld. Hij dirigeert, arrangeert en musiceert voor onder andere orkest Frisselstein. Hij maakt zich voor hard voor de jeugd. Hen geeft hij muzikale educatie. ‘Elk kind gun je een muziekprof als Marc van Kessel’, zo tekende de jury op. “Mooi dat mensen zien wat ik doe”, zei Van Kessel trots. Naast Van Kessel waren Rick Terwindt en het duo Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn genomineerd.

Meer berichten