<p>Leo van Vegchel werkt en woont in Eindhoven. </p>

Leo van Vegchel werkt en woont in Eindhoven.

(Foto: )

Livestream rondleiding expositie beeldende kunst

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Zondag 16 januari vanaf 13.00 uur verzorgt kunstenaar Leo van Vegchel een livestream vanuit de Noordkade over zijn expositie Kijken in de spiegel. Deze is vanwege de coronamaatregelen nog niet te bezoeken. De komende drie zondagen gaat de kunstenaar daarom via een livestream met gasten het gesprek aan over de getoonde kunstwerken. Iedereen is welkom te reageren via de chat. Meer informatie is te vinden op de website www.decompagnie.art. De opnames van de livestreams zijn na afloop terug te vinden op de Facebookpagina van Leo van Vegchel.

Lopend door de hal op de Noordkade lijken de werken de dialoog met elkaar en de toeschouwer aan te willen gaan. Fragiel ogende, maar robuuste werken in staal en brons naast kwetsbare, fijne tekeningen in lijsten van bijenwas. Het contrast is groot in het werk van Leo van Vegchel. Met zijn expositie Kijken in de spiegel wil hij deze ogenschijnlijke diversiteit combineren. Op het eerste gezicht is alles aangenaam om naar te kijken, zachtmoedig. Wie beter kijkt ziet de verrassende detaillering en de bijzondere manier van omgaan met het materiaal. Het is verleidelijk, kritisch, confronterend, humoristisch of diepzinnig. Zo daagt zijn werk uit tot beter kijken, dialoog en overweging. 

Menszijn
Van Vegchel is gefascineerd door de vraag rondom zingeving en het mysterie van het bestaan. Menszijn, natuur, filosofie en mystiek zijn belangrijke inspiratiebronnen voor zijn werk. Hij drukt zich uit in een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Soms abstract en conceptueel, soms realistisch en figuratief. Zijn werk bestaat uit verschillende lagen en materialen, van staal en brons tot restmateriaal of bladgoud. Zijn subtiele tekeningen zijn kenmerkend voor zijn betrokkenheid bij het bestaan en zijn verwondering hierover maar altijd respectvol toegenegen.

Meer berichten