Foto:

Vette bluesrock van Firehouse Mama bij café De Afzakkerij

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Op zondagmiddag 26 juni is er om 15.00 uur een live optreden van de band Firehouse Mama in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De band speelt bluesrock, een genre dat over het algemeen erg gewaardeerd door de vaste bezoekers van De Afzakkerij. Gewoon om samen lekker te luisteren met een biertje in de hand, maar ook om af en toe even los te gaan op de dansvloer. 

De Afzakkerij vertelt: “Firehouse Mama bestaat sinds midden 2014 en bestaat uit een groep doorgewinterde muzikanten. De verschillende ervaringen zijn gebundeld tot een band met een veelzijdig, strak en ietwat eigenwijs repertoire. De voorkeur gaat uit naar sterke, mooie songs in het genre rock, roots & blues, waarbij een vleugje funk of soul alleen maar meer dan welkom is. Niet per definitie een heel herkenbaar en veel gecoverd repertoire, maar er zitten zeer zeker ook heel herkenbare nummers bij.”

Covers en eigen werk
“Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met covers van onder andere Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Daniëlle Nicole, Sari Schorr en Susan Tedeschi”, hervat de Afzakkerij. “Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van Crosby Stills Nash & Young en It’s a man’s World van James Brown. En ‘last but not least’ speelt Firehouse Mama ook eigen werk.” De band bestaat uit Mischa Preuter op gitaar, Joost Drost op bas, Aldy Mulder op toetsen, Jelena Olijslager als vocalist en Dwain van Dijk op drums. De toegang is gratis.


Meer berichten