Afbeelding

'Soepel bewegend poppodium aan Noordkade'

Kunst en cultuur 117 keer gelezen
VEGHEL - Met zijn nummer Five More Days won John Verhoeven - artiestennaam John Henry – op 16 maart de singer-songwriter talentenjacht The Hit van RTL5. Mooie opsteker, maar zijn dromen reiken verder. Of liever: dichterbij. Aan de Noordkade in Veghel hoopt Verhoeven een poppodium vlot te trekken: “Moet lukken. Op Facebook hebben wij al meer dan 800 likes en we zijn nog niet eens echt begonnen.”

[image=276541]

In de rubriek 'In gesprek met' in Stadskrant Veghel van woensdag 26 maart vertelt John Verhoeven over zijn deelname aan de talentenjacht The Hit: “De oproep sprak mij erg aan. Er zitten heel toffe elementen in het format. Het nummer ‘Five More Days’ had ik al even liggen en ik was vooral benieuwd naar de potentie van het liedje. Gelukkig bleek het goed aan te slaan.” Het winnende lied is op single uitgebracht door zangeres Stevie Ann. Verhoeven: “Het is tot plaats 30 in de iTunes top 100 gekomen. Het wordt gedraaid op Radio 538. Ik hoop natuurlijk dat het breder wordt opgepikt, maar dat is even afwachten. Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op mijn deelname. Ik heb er op allerlei fronten veel geleerd.”
Verhoeven is geboren in Erp en woont op dit moment in Veghel. Daar is hij met regelmaat te vinden aan De Noordkade. Een locatie die zich bij uitstek leent voor een, zoals Verhoeven het noemt, ‘soepel bewegend poppodium’: “Denk aan een singer-songwriter die optreedt in het cultuurcafé, een te gekke band in de popzaal en (we dromen even hardop) Kensington in de Koekbouw.” Maar eerst moet de organisatie draaien. Verhoeven weet veel enthousiaste jonge mensen om zich heen die graag hun handen uit de mouwen willen steken. De financiering is op dit moment een groter punt van zorg: “We richten ons op het bedrijfsleven – dat is immers ook gebaat bij een aantrekkelijk Veghel – en cultuurfondsen. We verdiepen ons daarnaast in de mogelijkheden van crowdfunding. Het is vooral belangrijk dat we goed uit de startblokken komen.”
Podium De Noordkade hoopt tijdens Fabriek Magnifique in juli haar visitekaartje af te geven. Komend najaar staan de eerste avonden gepland.

Aflevering 4 van The Hit, waarin Stevie Ann uiteindelijk het winnende liedje Five More Days van John Henry zingt is terug te zien via www.johnhenrymusic.nl. Meer informatie over het poppodium via e-mail: .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant