Jaarlijkse Atelierroute weer in Son en Breugel | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Jaarlijkse Atelierroute weer in Son en Breugel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
SON EN BREUGEL - De jaarlijkse Atelierroute is in het weekend van 21 en 22 mei weer in Son en Breugel. Tal van plaatselijke kunstenaars stellen hun atelier dan open voor het publiek.

[image=139648]

De route wordt dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd door dorpsgenote en kunstenares Els van de Heuvel.-Verbeek. De officiële opening van de route zal op zaterdagmorgen rond de klok van 11.00 uur in het Oude Raadhuisje aan de Markt worden verricht door wethouder John Frenken. Op 21 mei en 22 mei zijn ’t Oude Raadhuisje en diverse ateliers open voor publiek, op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Tentoonstelling
In ’t Oude Raadhuisje is een overzichtstentoonstelling van de kunstenaars te zien en zijn er doorlopend optredens van plaatselijke woordkunstenaars. Zij bivakkeren daar twee middagen en dragen daar voor uit eigen werk. Er zijn gedichten, korte verhalen en andere woordkunsten, zowel in het Nederlands als in het Brabants dialect te beluisteren. Er valt ook dit jaar weer een grote variatie aan kunstuitingen te zien op deze atelierroute, zoals beeldhouwen, keramiek, fotografie, tekenen en schilderen, zijde schilderen en een edelsmid.

Informatiepunt
Het Oude Raadhuisje is het informatie- en startpunt van de Atelierroute. Hier zijn folders over de fietsroute, de kunstenaars en ateliers verkrijgbaar. Toegang tot het Raadhuisje en de ateliers is voor iedereen gratis. De ateliers zijn herkenbaar aan de bekende kleurrijke Ateliervlag.
Meer berichten