Riny van Rinsum, Francesca Verwegen en Aafke Steenhuis met de deelnemende kunstenaars.
Riny van Rinsum, Francesca Verwegen en Aafke Steenhuis met de deelnemende kunstenaars.

Ontheemde kunst vindt een thuis in Veghel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VEGHEL | Wethouder Riny van Rinsum opende zondagmiddag in galerie-atelier ArteSoffitta in Veghel de expositie 'Grenzeloos'.

De expositie 'Grenzeloos' is samengesteld uit werk van 'ontheemde' professionele kunstenaars. Het zijn vluchtelingen uit Iran, Irak, Bosnië, Syrië en Chili met ieder hun eigen beweegredenen en hun eigen verhaal. Francesca Verwegen heette de belangstellenden, waaronder de ambassadeur van Chili, welkom. Riny van Rinsum gaf aan vereerd te zijn de bijzondere tentoonstelling te mogen openen: "Aanstaande dinsdag neemt het college een besluit over de noodopvang in Veghel. Ik ben daar een groot voorstander van. Je land ontvluchten door in een rubberbootje de Middellandse Zee over te steken, doe je niet zomaar. Het is ook het verhaal van de kunstenaars die hier exposeren. Zij moeten hun weg zien te vinden in een vreemd land, kunst kan daarbij helpen."
De expositie is tot en met 10 april te zien bij galerie-atelier ArteSoffitta aan de Stationsstraat 33 in Veghel. Voor openingstijden: www.artesoffitta.nl.

Lees meer over de opening woensdag in Stadskrant Veghel.

Meer berichten