Fabriek Magnifique zoekt vrijwilligers: 'Dit festival moet absoluut gewaarborgd blijven voor nu en voor de toekomst' (Foto: Arno Lucas).
Fabriek Magnifique zoekt vrijwilligers: 'Dit festival moet absoluut gewaarborgd blijven voor nu en voor de toekomst' (Foto: Arno Lucas).

Koflexwerk luidt de noodklok: 'Meld je aan!'

Kunst en cultuur 148 keer gelezen

VEGHEL | In het prachtige pand van Koflexwerk zit Gerard de Kock met een map over Fabriek Magnifique. Het Veghelse uitzendbureau helpt het meerdaagse festival met de zoektocht naar vrijwilligers. "We zoeken nog veel mensen om Fabriek Magnifique als schitterend festival te ondersteunen. Daar kun jij deel van uitmaken", aldus Gerard.

Als geboren en getogen Veghelaar wil Gerard zich inzetten voor het Veghelse festival. "Het is een prachtig evenement. Tijdens de vorige editie heb wij ook meegeholpen. Het vinden van vrijwilligers valt, eerlijk is eerlijk, tegen." Toch is Gerard niet de man die het er dan bij laat zitten. "De handen moeten uit de mouwen. Jong en oud kunnen zich aanmelden. Het zou al erg mooi zijn als mensen in hun flexibele uurtjes beschikbaar willen zijn, alle beetjes helpen. Het evenement moet worden opgebouwd en afgebouwd en tijdens het festival zelf zijn er natuurlijk ook mensen nodig. Het aantal uur is bespreekbaar net als de activiteiten. Alle kleine beetjes helpen", vertelt Gerard. Het zou zomaar kunnen dat de gemotiveerde vrijwilligers daarna als uitzendkracht worden gebruikt door Koflexwerk. "Er is nog steeds werkeloosheid, maar tegelijkertijd zoek ik mensen voor flexibele arbeid. Voor goede, vakbekwame mensen is er bijna altijd iets te vinden."

'Leuke stage'
Geïnteresseerden kunnen zich op de site van Fabriek Magnifique inschrijven. Voor grote groepen is dat niet heel handig. Kelly Oosterom is inmiddels binnengelopen en zegt dat Koflex daarin een helpende hand biedt. "Die kunnen zich direct bij ons aanmelden. Wij sluiten het dan kort met Fabriek Magnifique. Denk aan het verenigingsleven en dan niet alleen de sportverenigingen, maar ook de carnavalsverenigingen en bijvoorbeeld samen met je team op het werk", merkt ze terecht op. Gerard vult aan: "Helemaal mee eens, gewoon aanmelden en meedoen. Dit festival moet absoluut gewaarborgd blijven voor nu en voor de toekomst." Kelly vertelt dat scholieren die nog een maatschappelijke stage moeten lopen ook in aanmerking komen. "Volgens mij is dat een hele leuke stage." Er wordt overigens goed gezorgd voor de vrijwilligers, zo krijgen ze eten en drinken. Verder kunnen ze eigen projecten leiden en doen ze een goed netwerk op. Er gaan deuren open die anders dicht blijven.
Koflexwerk had zich in eerder stadium al gecommitteerd als sponsor, maar nu bieden ze de helpende hand in de zoektocht naar vrijwilligers. "Het is niet zo dat wij er beter van worden", geeft Gerard tot slot mee. "Het meehelpen aan een prachtig festival en steunen op zaken waar wij goed in zijn, geeft ook voldoening en het Trots op Veghel-gevoel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant