Shirma Rouse heeft een waanzinnig stemgeluid.
Shirma Rouse heeft een waanzinnig stemgeluid.

Shirma Rouse zingt Veghel wakker met ontbijtconcert

Kunst en cultuur 436 keer gelezen

VEGHEL | Shirma Rouse zingt en verrast Veghel op zondag 24 juli met een geweldig optreden in het Julianapark, onder begeleiding van het Kamerorkest Alveare. Het traditiegetrouwe ontbijtconcert bij Fabriek Magnifique is voor velen Veghelaren een reden om vroeg uit bed te stappen. Onder leiding van Sander Teepen kan Veghel gaan genieten van een heel bijzonder gratis muzikaal ontbijt wat om 8.45 uur klaar staat met dank aan de vrijwilligers.

Shirma Rouse, geboren op Sint Eustatius, is door haar studie op haar negentiende in Nederland gekomen. Van huis uit heeft muziek en het geloof altijd een grote rol gespeeld. "Muziek is waar ik vandaan kom en wat ik nodig heb om te ademen", zegt Shirma stellig. De passie voor muziek is in de loop van de jaren steeds groter geworden. Vanaf haar studie aan het conservatorium raakt haar muzikale carrière steeds meer op stoom. Shirma verzorgt vocalen bij Holiday On Ice en doet achtergrondvocalen, zowel in de studio als op het podium, bij artiesten als Candy Dulfer, Izaline Calister, Alain Clark, Extince, Wouter Hamel, Do en Glennis Grace en Anouk.

The voice of Holland
Naast het zingen geeft ze nog les ook: al tijdens haar eigen studie aan Codarts wordt Shirma benaderd door het Albeda College, een muziekopleiding op MBO-niveau, en doceert ook aan conservatoria in Enschede en Haarlem.
Als ze wordt gevraagd auditie te doen voor het programma The Voice Of Holland besluit ze de uitdaging aan te gaan. Bij haar blind audition, waar ze een prachtige versie van Imagine vertolkt, draaien alle coaches hun stoel om. Shirma kiest voor Team Trijntje en schopt het uiteindelijk tot de halve finale.

Ziel
Muziek mag dan de draad door haar leven zijn, het is niet Shirma's enige passie. Ook voor koken heeft ze al vanaf haar jeugd enorm veel belangstelling. Haar twee grote liefdes eten en muziek brengt ze samen tijdens het evenement Shirma's Soul Kitchen. In het Tobacco Theater in Amsterdam kookt ze eens per maand op zondag voor zo'n 150 gasten en vermaakt haar publiek ondertussen met haar band. Inmiddels is het concept zo'n succes dat het steevast maanden van tevoren is uitverkocht. "Ik ben een winner of souls", verklaart Shirma. "Ik verzamel zielen, op welk gebied dan ook. Met mijn eten, maar ook met muziek. Als iemand zich fan noemt, betekent het dat je diens ziel hebt geraakt. Dat is voor mij het allerbelangrijkst." Logisch dat Shirma perfect past in het programma van het Art & Foodfestival Fabriek Magnifique.

Professionele musici
Shirma krijgt hulp van het kamerorkest Alveare dat is samengesteld uit 35 (semi) professionele musici uit de regio. In maart voerden zij succesvol de Matthaüs Passion uit.

Smaakvol
Kom dus naar het park op zondag 24 juli en geniet van een uur lang Shirma samen met Alveare, voor een smaakvol ontbijt wordt zogezegd gezorgd. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 9.30 uur .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant