In de tuin van Fitland Veghel is het hele weekeinde Veghels Blauw te bewonderen
In de tuin van Fitland Veghel is het hele weekeinde Veghels Blauw te bewonderen

Fabriek Magnifique: ook op onverwachtse plekken

Kunst en cultuur 277 keer gelezen

VEGHEL | Het mag zo langzamerhand wel bekend zijn waar Fabriek Magnifique op 22, 23 en 24 juli allemaal losbarst. Het Julianapark, het Heilig Hartplein, de Markt, Het Vaticaan en natuurlijk diverse plekken op de CHV Noordkade.

Toch is er meer, een overzichtje:

ArteSoffitta
ArteSoffitta in de Stationsstraat 33a in Veghel is een kunstgalerie in het centrum van Veghel, gevestigd op de bovenverdieping van een historisch pand (boven PixCompany). ArteSoffitta is tijdens Fabriek Magnifique op vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17:00 uur geopend. Bezoekers kunnen er genieten van een expositie van diverse kunstenaars.


Het Raadhuis
Het Raadhuis op de Markt herbergt, zoals bekend, de Bibliotheek, de Heemkundekring, het Veghels Kunstenaars Collectief en Brownies en downieS. Tijdens het festivalweekeinde kan men hier terecht voor een aantal fraaie kunstexposities bestaande uit schilderijen en keramiek. Een bezoek meer dan waard.
De bibliotheek Veghel heeft bovendien twee eigen evenementen (zie pagina 3).

Fitland
Tijdens Fabriek Magnifique is er de mogelijkheid om de knusse achtertuin van Fitland in Veghel te bezoeken. Deze is bereikbaar via de PERI Sunny Bridge die speciaal voor het festival wordt aangelegd. In de tuin is het hele weekeinde Veghels Blauw te bewonderen: een combinatie van blauw geborduurde kleedjes en met blauwe henna beschilderd aardewerk.

Klondike
Villa Klondike is een bekende blikvanger in het centrum van Veghel welke dateert uit 1878. Tegenwoordig heeft het een bestemming als kantoorpand en is niet publiekelijk toegankelijk. Tijdens Fabriek Magnifique echter wel. Onder het motto van 'het Literatuurplein' kan er het gehele weekeinde genoten worden van muziek, literatuur en dichtkunst. Een mooie kans om Klondike te bewonderen en om cultureel te worden verrast.

Bon Bini Beach
Als laatste legt de organisatie de nadruk op Bon Bini Beach. Een strand in Veghel? Jazeker! Aan de Aa in het Julianapark verschijnt tijdens het Fabriek Magnifique Festival een heus tropisch strand waar de typische beachvibe de boventoon voert. Diverse dj's, beeldende kunst en leuke workshops zorgen daarvoor. Bezoek dus tijdens het festival zeker Bon Bini Beach en geniet met een cocktail in de hand en de tenen in het zand.

Festivalgevoel
Fabriek Magnifique biedt drie dagen food, cultuur en muziek op bekende en minder bekende plekken. "Kom naar Veghel, ervaar het festivalgevoel en leer Veghel op een heel nieuwe manier kennen", besluit de organisatie.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant