Afbeelding

Phoenix talenten lieten zich zien en horen op FM16

Kunst en cultuur 210 keer gelezen

VEGHEL | De talenten van Phoenix Cultuur hebben zich het afgelopen weekend prachtig gepresenteerd op Fabriek Magnifique. Grote en kleine orkesten, de popbands van Pop & Co, de Phoenix Staatmuzikanten, een open smederij, virtual reality brillen maken, exposities en de musical Meske & Monster. "We kijken terug op een heel erg mooi festival", vertelt Barbara Brouwer van Phoenix Cultuur.

"Gelukkig hebben onze Noordkade partners de handen ineen geslagen. Samen hebben we er voor gezorgd dat Meske & Monster door kon gaan en dat er een heel mooi buitenpodium met goed geluid op de Noordkade stond. Een mooie plek waar al onze bands en orkesten konden optreden. Ik wil onze partners daar graag voor bedanken. Heel Veghel; het park, het Vaticaan, de Markt, de jachthaven en de Noordkade stond bol van de kunsten en heeft weer een heel mooi festivalfeest achter de rug."
De musical Meske & Monster; een eigen productie van regisseuse Lilian van Overbeek samen met amateurspelers en -dansers trok veel bezoekers. Het publiek kon genieten van Belle en het Beest, maar dan net ff anders. Maar liefst zes voorstellingen hebben de acteurs, actrices en danseressen op de planken gezet. Barbara: "Iedereen heeft de smaak nu te pakken van het maken van een eigen productie en er komt zeker een vervolg. Bij het buitenpodium op de Noordkade konden kinderen terecht bij kunstenaar docent Timo van Doren om zelf een virtual reality bril te maken en op zondag werd het vuur hoog opgestookt in de mooie smederij. Met alle exposities, presentaties, optredens op het buitenpodium, op straat en in de podiumzaal heeft Phoenix Cultuur laten zien wat een talent Meierijstad in huis heeft, en dat is heel wat."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant