Afbeelding

Zwijsen College zoekt groene boeren

Onderwijs 712 keer gelezen

VEGHEL | Het Zwijsen College neemt deel aan een internationaal uitwisselingsprogramma waar voeding en duurzaamheid het centrale thema vormen. Verschillende Veghelse bedrijven hebben hun medewerking al toegezegd, maar er wordt nog gezocht naar 'groene' boeren die groepen leerlingen willen ontvangen.

In de afgelopen maanden hebben verschillende havo-klassen een bezoek gebracht aan middelbare scholen in onder andere Slovenië, Spanje en Italië. In april staat een afwisselend en leerzaam programma op stapel waarbij Veghel als voedingsstad in de schijnwerpers staat. Meer dan 350 leerlingen zijn dan in Veghel betrokken en doen ervaringen en ideeën op die ze in de toekomst kunnen toepassen. Het slapen in gastgezinnen is eerst spannend, maar uiteindelijk vaak onvergetelijk.

Toekomst
Diverse Veghelse bedrijven zoals De Verspillingsfabriek, Maison van den Boer en de Sligro hebben enthousiast gereageerd op het verzoek leerlingen te ontvangen, maar er wordt nog gezocht naar groene boeren waarbij de leerlingen in praktijk kunnen zien hoe er met hun toekomst wordt omgesprongen. Een groene boer is een boer die duurzaamheid in het oog houdt.

Boeren of bedrijven die interesse hebben in een samenwerking of een goed idee of verhaal hebben kunnen contact opnemen met Jolanda van den Biggelaar via jvandenbiggelaar@zwijsencollege.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant