Afbeelding

Fijne start van nieuw schooljaar met de 'You Are Good weken'

Onderwijs 533 keer gelezen

VEGHEL | De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar op 't Heibosch in Veghel staan onder andere in het teken van groepsvorming, elkaar leren kennen, omgaan met elkaar en er wordt er gewerkt aan een fijn leer- en leefklimaat op school.

Respect voor jezelf en voor de ander is nodig voor verbondenheid in de groep. Op vrijdag 8 september hadden de kinderen, ouders en leerkrachten van Basisschool 't Heibosch de afsluiting van de eerste 'You Are Good' (YAG) weken van dit schooljaar. YAG is een project van, voor en door, kinderen, ouders en leerkrachten. De kracht zit in het samenwerken. ''Bijzonder aan de afsluiting van deze YAG weken was, dat deze geheel georganiseerd en ingevuld is door ouders. Zij hebben vele avonden en veel vrije tijd gestoken in het organiseren van deze afsluiting'', aldus de school.

Op 't Heibosch wordt nu ruim een jaar gewerkt met YAG. Drie keer per jaar wordt er twee weken lang, schoolbreed, extra aandacht besteed aan het pedagogische klimaat. Tijdens de YAG weken wordt er een specifieke 'goodie' onder de aandacht gebracht. Die goodie is afgeleid van de letters van you are good. Voorbeelden van onderwerpen binnen YAG zijn: Opkomen voor jezelf, Elkaar helpen en Respect. Dit keer stond de goodie 'Gedrag' centraal.

Groepsdoorbrekend hebben de kinderen spelletjes gespeeld die in het teken stonden van samenwerken en het daarbij horende sportieve gedrag. ''Het was heel mooi om te zien dat de kinderen uit groep 8 een groot verantwoordelijkheidsgevoel hadden over de jongere kinderen. We zijn het schooljaar op een leuke en fijne manier gestart'', laat 't Heibosch weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant