Het Fioretti College biedt de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan.
Het Fioretti College biedt de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan.

Maak kennis met het Fioretti, een veelzijdige school

Onderwijs 740 keer gelezen

VEGHEL | Het Fioretti College houdt binnenkort open huis. De open dag van de Veghelse middelbare school staat gepland op zaterdag 2 februari.

Het onderwijs op het Fioretti College is praktisch en persoonlijk. Brugklassers krijgen les van een klein docententeam in een aparte vleugel. De leerling wordt gezien en gehoord en dat geeft een veilig en betrokken gevoel. Tijdens de open dag op zaterdag 2 februari kunnen leerlingen en ouders/verzorgers dit zelf ervaren. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur bruist het gebouw aan de Muntelaar 4 van de activiteiten.

Laptop
Het Fioretti College biedt de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. Met de combiklassen basis-PrO en mavo-kader zorgen ze ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt. Eerstejaars mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een laptop, aan te schaffen via school.

Theorie en Praktijk
De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd. In het derde leerjaar kiezen de leerlingen één van de drie sectoren: Techniek (Bouwen, Wonen en Interieur of Produceren, Installeren en Energie of Mobiliteit en Transport), Economie (Economie en Ondernemen of Horeca, Bakkerij en Recreatie) of Zorg en Welzijn. Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening en Producten of het vak Technologie en Toepassing op de sectoren.

Combiklassen
Leerlingen die in aanmerking komen voor de havo-mavo brugklas, krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen. In de loop van het jaar volgt er een advies. Leerlingen met mavo-advies maken de overstap naar het Fioretti. De combiklassen mavo-kader en basis-PrO zijn er voor leerlingen die in de toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar er nog niet zeker van zijn of nog wat ondersteuning nodig hebben.
Op de afdeling praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren. De groepen zijn klein, de mentor is coach en er zijn veel praktijkvakken. In leerjaar 4 en 5 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Meer info: www.fioretticollege.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant