Jorg Foolen komt uit Veghel. Miryanne Ruijs en Luuk Voets komen beiden uit Heeswijk-Dinther. De vakdocenten zijn Maurice Bissels en Will Hanegraaf.
Jorg Foolen komt uit Veghel. Miryanne Ruijs en Luuk Voets komen beiden uit Heeswijk-Dinther. De vakdocenten zijn Maurice Bissels en Will Hanegraaf.

Fioretti pakt zilver bij nationale teamvakwedstrijden

Onderwijs 1.372 keer gelezen

VEGHEL | Luuk Voets, Miryanne Ruijs en Jorg Foolen (klas kh4d) van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) van het Fioretti College in Veghel hebben de zilveren medaille behaald tijdens de landelijke finale van de veertiende editie van Skills Talents. Dat zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. De leerlingen hebben zowel op het gebied van koken als serveren een geweldige prestatie neergezet. Dat gebeurde onder leiding van hun vakdocenten Maurice Bissels en Will Hanegraaf.

Het voorgerecht bestond uit een pastinaaksoepje en bruscetta. Het hoofdgerecht was een ovenschotel van vergeten groenten, kruiden en specerijen. Als nagerecht werd een vruchtentaartje met vers fruit geserveerd aan de restaurantgasten in Volendam.

De ontknoping vond op donderdag 21 maart plaats tijdens Skills The Finals in RAI Amsterdam. Het provincieteam Brabant Bulls won 1 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles tijdens de nationale kampioenschappen. In totaal streden 315 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren tien vakwedstrijden, die aansluiten op de beroepsprofielen van het vmbo, zoals Bouwen, Wonen & Interieur, Horeca, Bakkerij & Recreatie en Mobiliteit & Transport.

De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: die van 'beste provincieteam' en die van 'beste school per wedstrijdrichting'. De gouden medaille ging naar het team van de provincie Zeeland en de zilveren medaille werd meegenomen door het team van de provincie Brabant. De tweede prijs van de HBR-wedstrijd werd behaald door het team van het Fioretti College uit Veghel.

Het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. De realisatie is in handen van World Skills Netherlands en gebeurt met ondersteuning van de Ministeries van OCW en EZ, Fonds 21, de provincies en partners uit het onderwijs en bedrijfsleven. In 2020 wordt het kampioenschap gehouden in Leeuwarden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant