Afbeelding
foto's

Creatieve expositie op basisschool De Uilenbrink in Veghel

Onderwijs 972 keer gelezen

VEGHEL | Honderden ouders, kinderen, familie en buurtgenoten kregen afgelopen vrijdag een feestelijk onthaal bij het betreden van het schoolplein van openbare basisschool De Uilenbrink in Veghel. Prachtig geweven hekken, slingers van kunstwerk op het plein en een schoenenparade van de groepen 3 leidden de bezoekers naar binnen. 

Daar zagen ze dat de samenwerking van kunstenaar docent en leerkracht tot verrassende resultaten heeft geleid. Het brede thema fantastival stimuleerde creatief denken. Het plezier dat de kinderen hadden tijdens de lessen zag je terug in het gevarieerde werk. Er is onderzocht, geëxperimenteerd, uitgevonden en toegepast door klein en groot. Spettermappen, bouwwerken van gekleurde stokjes, fantasiediertjes, Picasso-hoofden, zandgestrooide deco-doosjes en niet te vergeten de living statues, verrasten en vermaakten het publiek. Een overvolle speelzaal met een juf die een peptalk gaf en daarna de kinderen liet swingen, twee volgeboekte escaperooms door de kinderen van de groepen 7 en 8 zelfontworpen en heerlijke djembé-muziek op het plein zorgden voor een compleet feestje.

Het allerbelangrijkst was natuurlijk het plezier in het proces van creëren; samen met andere kinderen ideeën delen, blij zijn om wat er lukt, leren van wat moeilijker gaat, doorzetten en afwerken. En dan nog eens samen met familie en vriendjes en vriendinnetjes genieten van als dat moois op een gezellige late vrijdag middag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant