Afbeelding

Fioretti koerst af op historische examenuitslag

Onderwijs 4.162 keer gelezen

VEGHEL | Volgens de voorlopige percentages is 100 procent van de leerlingen Vmbo- basisberoeps op het Fioretti College in Veghel geslaagd. Bij kaderberoeps ligt het percentage op 99 procent en op de mavo op 98 procent. "Het kan bijna niet beter", jubelt Anita O'Connor, algemeen directeur voortgezet onderwijs in Veghel.

Het Fioretti zit al jaren boven het landelijke slagingspercentage. Vorig jaar was dat met 93 procent niet anders. Dit jaar ligt het slagingspercentage op het Fioretti nog een stuk hoger. De Veghelse middelbare school verwacht, na de herkansingen, misschien wel op 99 procent uit te komen. "Hoewel de leerlingen de cijfers hebben gehaald, mogen we daar met zijn allen zeer trots op zijn", vindt Locatiedirecteur Clemens Geenen. Anita is het met hem eens: "Op het Fioretti geldt hetzelfde als op het Zwijsen. Vorig jaar was de uitslag goed. Dit jaar nog beter. Fantastisch."

Wiskunde
Clemens geeft aan dat van de 136 mavoleerlingen er 97 zijn geslaagd met zeven vakken en allemaal met wiskunde als verplicht examenvak. "Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavoleerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen. Een aantal leerlingen zijn zelfs geslaagd met acht vakken of hebben scheikunde op havo 3 niveau gedaan."

Praktijkonderwijs
Op het praktijkonderwijs gaan 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen het Fioretti verlaten, bijna alle leerlingen hebben een goede plek gevonden. 12 van deze schoolverlaters hebben dit schooljaar hun mbo-entreediploma behaald op het Fioretti College en 18 gaan er aan het werk. "Daarnaast hebben 17 leerlingen uit het vijfde jaar ervoor gekozen om een zesde jaar bij ons te doen", aldus Clemens.

Alcoholvrije champagne
De Fioretti-leerlingen komen later vanmiddag bij elkaar op school om de cijferlijst op te halen en samen te proosten op een succesvolle middelbare schoolperiode. "De sfeer is geweldig en ook hier staat de alcoholvrije champagne klaar om ontkurkt te worden", zegt Anita.

'Goed nieuws'
Tot slot verwacht de algemeen directeur voortgezet onderwijs binnenkort nieuws te krijgen van de onderwijsinspectie. "Er komt als het goed is heel binnenkort goed nieuws aan voor beide scholen', besluit ze.

Blije gezichten op het Fioretti!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant