Basisschool viert jubileum met circusdag: 'Het was een geslaagde dag' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Kinderen van de Edith Steins Basisschool in Zijtaart maken plezier op de speciale circusdag.
Kinderen van de Edith Steins Basisschool in Zijtaart maken plezier op de speciale circusdag.

Basisschool viert jubileum met circusdag: 'Het was een geslaagde dag'

  •   keer gelezen   Onderwijs

ZIJTAART | Zo'n 60 papa's, mama's, opa's, oma's en het hele lerarenkorps genoten afgelopen vrijdagmiddag van de kunsten van de leerlingen van de Edith Steins Basisschool in Zijtaart. Tussen 12.15 uur en 14.30 uur veranderde De Binnenplaats in het oude klooster in een circusarena. De Zijtaartse basisschool viert dit jaar haar 50-jarig bestaan.

De omstandigheden waren prachtig. De zon scheen, maar er waren genoeg plekjes in de schaduw te vinden. De sfeer was ook goed. Riemke Jentink, leerkracht groep 2/3, van het circus beaamt dat: 'Ik heb de kinderen zien genieten en volgens mij vonden de ouders het ook super leuk. Voor onze school was het een geslaagde dag."

Chinese bordjes
Het Pinilotta Circus was verantwoordelijk voor de verschillende circusacts. In eerste instantie was het de beurt aan de kinderen. Riemke legt uit: "In de ochtend hebben alle groepen verschillende workshops gevolgd. Uiteindelijk zijn ze bij één act ingedeeld en deze hebben ze aan het publiek getoond. Denk aan diabolo, koorddansen en optredens met een circusbal en Chinese bordjes." De workshops werden aangeboden door Het Pinilotta Circus en mede-verzorgd door de ouders. "Wij hebben vrijwel altijd de beschikking over enthousiaste ouders die graag mee helpen. Dat is erg fijn", vindt Riemke.

Kapotte wijnflessen
Daarna namen Andreas en Aicha, artiesten van het Pinilotta Circus, de show over. Ze staken zichzelf in de brand en liepen blootsvoets over kapotte wijnflessen. Er vielen gelukkig geen gewonden, al liep Andreas wel een paar schrammen op. De kinderen zagen het schouwspel aan en vroegen ze af of het geen pijn deed. Nee zo bleek, want het duo sloot af met een fakir-show, waarbij Andreas jongleerde met vuur, het vervolgens opat en het even later weer uitspuwde. Riemke: "Een spannende en spectaculaire slotact waarbij veel kinderen met open mond zaten te kijken." De speciale circusdag werd gehouden in het teken van het vijftigjarig bestaan van de Edith Steins basisschool. "Volgens mij viel het in de smaak. Voor de kinderen is het natuurlijk ook hartstikke leuk. Aan de ene kant is het een keer iets anders dan gewoon les en aan de andere kant kunnen ze meteen laten zien wat ze geoefend hebben", besluit Riemke.

De basisscholen zijn inmiddels in de laatste week voor de zomervakantie beland. Vanaf maandag gaan de scholen zes weken dicht. Op 18 augustus begint het nieuwe schooljaar.

Meer berichten