Volop bewegen op nieuw schoolplein Zwijsen College | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Wethouder Coby van der Pas opende het nieuwe schoolplein van het Zwijsen College.
Wethouder Coby van der Pas opende het nieuwe schoolplein van het Zwijsen College.

Volop bewegen op nieuw schoolplein Zwijsen College

  •   keer gelezen   Onderwijs

VEGHEL | Het Zwijsen College in Veghel heeft een gloednieuw schoolplein. De afgelopen maanden is flink gewerkt om het plein om te toveren tot een uitnodigende plek met veel groen en bewegingsmogelijkheden voor de leerlingen.

Het vernieuwde schoolplein werd afgelopen vrijdagochtend feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Coby van der Pas opende het plein waarna leerlingen en leraren het sportveld op togen voor een potje basketbal. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het schoolplein om dat voor de opening van het nieuwe schooljaar af te krijgen.

Gezonde School
De kale vlakte die eerst dienst deed als fietsenstalling, is veranderd in een strak plein met een sportveld en veel groen. "Voorheen hadden we geen beweegmogelijkheden op het schoolplein", vertelt Barbara Sol, directeur van het Zwijsen College. "Het plein nodigde niet uit tot bewegen en paste niet binnen ons profiel van Gezonde School. We hebben al watertappunten, bieden gezonde voedingsopties aan in de kantine en leerlingen krijgen het vak levensstijl waarbij ze leren goed voor zichzelf te zorgen. Een schoolplein dat hierbij past, ontbrak nog." Met de komst van goals, baskets, een uitbreiding van het aantal tafeltennistafels, groen en meer zitplaatsen is daar verandering ingekomen. Het plein nodigt uit om even lekker buiten te toeven of een potje voetbal te spelen. "De leerlingen zijn enthousiast en gaan vaker naar buiten om een frisse neus te halen in de pauze", licht Barbara toe. Het plein is nog niet helemaal klaar, het Zwijsen College wil het volgend schooljaar voltooien.

Bewegen
Meer bewegingsmomenten creëren, is belangrijk binnen het Zwijsen College. Sinds kort is er een werkgroep actief die zich gaat inzetten voor meer beweging tijdens de lesuren. Hoe de invulling er daarvan uit gaat zien, wordt momenteel bedacht. "Leerlingen zitten soms zeven tot acht uur op een dag. Daar willen we verandering in brengen door meer beweging in de lessen te brengen. Dat hoeft niet perse door de lessen buiten te laten plaatsvinden, maar kan bijvoorbeeld ook door de leerlingen te laten lopen in de klas of een vraag staand te beantwoorden", besluit Barbara.

Meer berichten