Een impressie van het exterieur.
Een impressie van het exterieur.

Iets meer dan vijf miljoen voor renovatie de Uilenbrink

  •   keer gelezen   Onderwijs

VEGHEL | Het college van burgemeester en wethouders zegt iets meer dan vijf miljoen euro nodig te hebben voor de renovatie en de nieuwbouw van basisschool de Uilenbrink in Veghel. Het gemeentebestuur vraagt de gemeenteraad hiermee in te stemmen.

Er is voor de verbouwing al in een eerder stadium vijf miljoen begroot. De aanneemsom ligt iets hoger dan verwacht. Volgens het college van burgemeester en wethouders is er voor de renovatie/vervangende nieuwbouw/uitbreiding inclusief sloopkosten van de bestaande bouw een realisatiekrediet van 5.161.700 euro noodzakelijk. Het college besluit om de raad voor te stellen een realisatiekrediet van 5.161.700 euro beschikbaar te stellen voor de renovatie (360 m²), de vervangende nieuwbouw (1.617 m²) en uitbreiding (653 m²) van basisschool de Uilenbrink in Veghel.

De school op de Melisselaar 1 wordt compleet gerenoveerd en dus worden de scholieren opgevangen in acht leegstaande lokalen naast basisschool De Bunders en in het voormalig PABO-gebouw aan de Deken van Miertstraat.

Verwacht wordt dat de 'nieuwe' Uilenbrink ergens in januari 2021 wordt opgeleverd.

Meer berichten