Groep 8 van 't Ven bezocht deze week de Jumbo Foodmarkt.
Groep 8 van 't Ven bezocht deze week de Jumbo Foodmarkt.

Groep acht van basisschool 't Ven adviseert Jumbo Foodmarkt

Onderwijs 169 keer gelezen

VEGHEL | De leerlingen van groep 8 van basisschool 't Ven vormen momenteel de Raad van Kinderen voor het grote Veghelse concern Jumbo. Dit is een reuze interessante taak, want ze gaan aan het einde van dit schooljaar het managementteam van Jumbo ook daadwerkelijk adviseren.

De klas van 't Ven mocht afgelopen week een kijkje komen nemen achter de schermen. Zij werden rondgeleid door de kersverse Jumbo Foodmarkt gevestigd op de Noordkade in Veghel.

Naast de uitgebreide rondleiding werd er ook intensief gesproken met een aantal verantwoordelijken binnen de Jumbo. Ze werden door de 'groep achters' uitgebreid en vakkundig ondervraagd. Er was van beide kanten grote betrokkenheid en nieuwsgierigheid.

Out of the box
De Raad van Kinderen is een landelijk initiatief waarbij kinderen onderzoek doen en advies geven aan een grote organisatie over een onderwerp waarmee dit bedrijf worstelt. Kinderen zijn goed in out of the box denken, ze kijken op en andere manier tegen problemen aan en zoeken vaak naar andersoortige oplossingen.
In de maand juli presenteren de leerlingen van 't Ven hun uitgebreide advies over de voorgelegde vraagstukken. Dat doen ze officieel, achter gesloten deuren, aan de Raad van Bestuur van de Jumbo. De Raad van Kinderen is een samenwerking tussen Unicef Nederland en de Missing Chapter Foundation, dat in 2009 is opgericht door prinses Laurentien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant