Afbeelding

Eric van Helvoort wint vakwedstrijd met verrassend broodje

Opmerkelijk 690 keer gelezen

VEGHEL | Eric van Helvoort, werkzaam bij Hutten de Guijt uit Veghel, won op de Horecava met zijn broodje 'Ik hou van Holland' de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie On the Move'. Deze wedstrijd werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van trein-, bus-, tank/pompstations, vliegvelden en andere high traffic locaties.

Het broodje van Eric bestond uit verrassende ingrediënten zoals; huisgemaakte rookworst en piccalilly, aardappel zuurkoolsalade en brood met rozemarijn zeezout. Elk onderdeel was nog eens extra op smaak gebracht en de ingrediënten waren verrassend fris voor de combinatie met de huisgemaakte rookworst.

Top 3:
1. Eric van Helvoort van Hutten de Guijt uit Veghel, met de creatie 'Ik hou van Holland'.
2. Quint de Heus van HMS Host Schiphol uit Amsterdam, met de creatie 'Great Experience'.
3. Ferliyan Palimbong van HMS Host uit Amsterdam, met de creatie 'Rasa Bread'.

Opdracht van de vakwedstrijd 'Het lekkerste broodje On the move' is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij het broodje wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang, men dient dat (eventueel) ter plaatse toe te kunnen lichten.
Aan de wedstrijd deden elf finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant