Afbeelding

Ans is Sligro na 40 jaar nog lang niet moe

Opmerkelijk 5.347 keer gelezen

VEGHEL | "Ik zit hier lekker in mijn vel." Ans van der Velden (60) is, ook na veertig jaar, Sligro Food Group nog lang niet moe. "Ik moet nog een paar jaar, maar daar zie ik helemaal niet tegenop. Integendeel." Dinsdag 13 maart werd de Veghelse door haar collega's van de afdeling Support management thuis met een koets opgehaald.

Helemaal droog haalde ze het hoofdkantoor in Veghel niet, want de regen viel gestaag naar beneden. Het deerde Ans niet die, samen met haar man Rien, genoot van het ritje van Veghel-Zuid naar de Corridor. Daar lag de rode loper uit en werd ze door een grote schare collega's met applaus begroet.

Ans werd in stijl opgehaald. 

Veertig jaar geleden startte de loopbaan van Ans bij Kern 1001, een supermarkt met non-food artikelen in het centrum van Veghel, op de plek waar nu de Kruidvat gevestigd is. Lang heeft ze daar niet gezeten. "Na drie maanden haalde Abel Slippens me al naar het hoofdkantoor. Ik had al te vaak opmerkingen gemaakt over zaken die in mijn ogen niet goed lopen. Abel zei: 'Zo iemand kunnen we op het kantoor wel gebruiken'."

Rien
Die tijd in het centrum van Veghel was echter lang genoeg om haar man Rien te leren kennen. "Hè, hè eindelijk een echte chauffeur, dacht ik toen ik hem binnen zag komen." Rien werkte ook voor de Sligro en bezorgde de spullen in de supermarkt.

Troubleshooter
Ans startte op inkoop en doorliep daarna bijna alle afdelingen van het bedrijf. "Ik heb volgens mij alleen P&O niet gehad … en de directie niet", lacht ze hardop. "Ik fungeerde een beetje als troubleshooter om de boel her en der op te starten. In die tijd groeide het bedrijf tegen de klippen op." Na een paar jaar was er behoefte aan meer stabiliteit en streek ze neer op de afdeling Kerstpakketten. De laatste zestien jaar is Ans als ondersteuning van de buitendienst actief op de afdeling Support management, waar ze het complete offertetraject begeleidt.

Praatje
Het praatje met elkaar, de persoonlijke interesse in elkaars wel en wee heeft Ans binnen de Sligro altijd als een groot goed ervaren. "Dat moeten we, zeker nu we zo groot zijn gegroeid, wel vast zien te houden. Het maakt het werken hier zo fijn en uniek. En ik kan het, na veertig jaar, echt wel weten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant