Afbeelding

Familie Van Heeswijk viert een bijzonder feestje

Opmerkelijk 4.063 keer gelezen

VEGHEL | Familie Van Heeswijk uit Veghel viert donderdag 16 augustus een bijzonder feestje. Twaalf kinderen van de in totaal veertien, twee zijn er overleden, van Jan van Heeswijk en Hanneke Rutten zijn dan samen 1000 jaar oud.

De familie Van Heeswijk woonde eerst op de Sluisstraat in Veghel waarna ze via de Rembrandtlaan op de Zuidkade terecht zijn gekomen. Eerst op nummer 12, waar nu het kantoor van Victoria Mengvoeders staat, en later op nummertje 23. Daar hebben alle veertien kinderen, zeven meisjes en zeven jongens, gewoond. "De jongens op zolder en de meisjes op de 'overloop' zoals dat thuis gezegd werd. Alle kinderen zijn getrouwd geweest (op Vic van Heeswijk na die was pater), maar er zijn al diverse zwagers en schoonzusjes overleden", vertelt Ton van Heeswijk.

Vijf van de zes broers hebben een eigen bedrijf gehad (Vic overleed op jonge leeftijd) en Jos is de financiële kant opgegaan en was werkzaam bij en voor de SHV.
Vijf van de zeven meisjes hielpen in de zaak van hun man, eentje was freelance journalist en de laatste deed ouderenbegeleiding voor eigen rekening. Ze zijn uitgezworven over heel Nederland, België, Duitsland en Spanje.

'Toffel volk'
Er zijn in totaal 55 neven en nichten die samen 95 kinderen hebben. Ton: "We verwachten, inclusief aanhang en twee van de vijfde generatie, ongeveer 200 personen op de familiereünie op 16 september. Dan vieren we dit heugelijke feit."
Morgen (donderdag 16 augustus) vieren de broers en zussen samen vast hun duizendjarig jubileum. "Om met vaders woorden af te sluiten: 'Wa'n skón toffel volk'", aldus Ton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant