Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Snel een fotootje met de goedlachse Eva Jinek.
Snel een fotootje met de goedlachse Eva Jinek.

Pauw en Jinek bezoeken Zwijsen: 'Alles wat gezegd wordt, is off the record'

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

VEGHEL | Hoog bezoek afgelopen vrijdagmiddag op het Zwijsen College in Veghel. Nederlands bekendste talkshowhosts Jeroen Pauw en Eva Jinek vertelden een uur lang over hun schoolcarrières, werk, successen, blunders en beantwoordden op een grappige en luchtige manier allerlei vragen. "Alles wat hier gezegd wordt, is off the record", aldus het tweetal.

Vanaf minuut één is duidelijk dat Pauw en Jinek ook zonder camera's een uitstekend team vormen. Ze vullen elkaar aan waar nodig, plagen elkaar en stellen elkaar kritische vragen. Ongeveer 100 scholieren van het Zwijsen genoten zichtbaar van het bezoek van twee televisiecoryfeeën.

'Geef nooit op'
Pauw en Jinek gaven allebei leuke, inspirerende en grappige antwoorden op de vragen die ze voorgeschoteld kregen van de Zwijsenleerlingen. Ze vertelden verder over hun eigen middelbare schoolcarrière en het werk als journalist. "Je moet niet alleen de leuke dingen vol overgave doen, maar ook de minder leuke dingen. Daar kun je in uitblinken", aldus Jinek. Pauw: "Neem initiatief, fouten maken kan gebeuren en geef nooit op. Dan komen jullie er wel. Ik ben, zelfs zonder middelbareschooldiploma, ook goed terecht gekomen", lacht hij.

Stoute schoenen
Het bezoek van Pauw en Jinek stond eigenlijk niet op de planning. Jolanda van den Biggelaar, docent op het Zwijsen, trok gisterennacht na de uitzending van Pauw & Jinek: De Verkiezingen de stoute schoenen aan. "Ik vroeg of ze vandaag langs wilden komen om onze studenten wat te vertellen over hun werk en leven. Of het aan het tijdstip lag (rond de klok van 01.0 0 uur) weet ik niet, maar ze zeiden zonder al te lang te twijfelen: 'Leuk, is goed'. Wij als school vonden het supergaaf en de leerlingen volgens mij ook. Ze deden actief mee en stelden goede vragen", vertelt Jolanda.

Pauw en Jinek drongen erop aan om zoveel mogelijk binnen de collegezaal van het Zwijsen te houden. Jolanda legt uit: "Ze wilden dat de scholieren vrij konden praten en alles konden vragen." Na afloop nam zowel Pauw als Jinek nog even de tijd om op de foto te gaan met hun 'fans'.

'Coole locatie'
Pauw & Jinek: De Verkiezingen wordt vanavond weer uitgezonden vanuit De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. "Het is een grote, mooie en coole locatie", aldus Jinek. Vanavond zijn onder andere premier Mark Rutte en zanger Dries Roelvink te gast. Sybrand Buma (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks) schuiven ook aan. Zij gaan met elkaar in gesprek over de klimaatmaatregelen en de massale onderwijsstaking van vandaag op het Malieveld in Den Haag. Kaartjes aanschaffen, is niet meer mogelijk.
De aflevering van gisteren is hier terug te zien.

Meer berichten