Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Danny Vera en Mercy John genieten van het succes van Roller Coaster.
Danny Vera en Mercy John genieten van het succes van Roller Coaster.

Veghelaar schreef mee aan monsterhit Roller Coaster: 'Plek 4 in de Top 2000! Ik ben sprakeloos'

  •   5320 keer gelezen   Opmerkelijk

VEGHEL | Danny Vera is met Roller Coaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de NPO Radio 2 Top 2000. Vera komt binnen op de vierde plaats. De Veghelse singer-songwriter Mercy John is medeverantwoordelijk voor het succes van het liedje. "Veel mensen weten niet dat ik heb meegeschreven aan Roller Coaster", aldus John, die geboren is in Erp.

De top 10, aangevoerd door Queens Bohemian Rhapsody, werd zaterdag eind van de middag bekend gemaakt. De hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 was tot nu toe Someone Like You van Adele op 6 in 2011. Daar kwam afgelopen weekend dus verandering in. John Verhoeven (40) uit Veghel schreef Roller Coaster samen met Danny Vera. Toen wij hem zaterdagavond een felicitatie-appje stuurde, was de Veghelse muzikant nog niet op de hoogte. "Ik ben helemaal sprakeloos. Plek nummer vier in de Top 2000! Het is bijzonder om hier onderdeel van te mogen zijn. Alle mensen die op Roller Coaster gestemd hebben, dank je wel. Een volgend liedje met Danny Vera is overigens al weer onderweg", verklapt John. Hij had niet verwacht dat het liedje zo hoog zou binnenkomen in de 'lijst der lijsten'. "Dit hadden Danny en ik in onze stoutste dromen niet verwacht."

John geniet van het succes dat Danny en het nummer momenteel beleven. "Veel mensen weten niet dat ik heb meegeschreven aan Roller Coaster, dat is in principe ook niet erg. Als songwriter blijf je vaak wat op de achtergrond. Het is wel vreemd dat ik op mijn telefoon het allereerste probeersel heb staan van wat uiteindelijk op plek vier in de Top 2000 staat. Bizar!"

Nederlandse Klassieker
Radio 2-dj Stefan Stasse sprak direct na het bekendmaken van de top tien over de geboorte van een Nederlandse Klassieker. "Roller Coaster kruipt onder je huid. Oorspronkelijk niet eens een single, maar gewoon een song op een album van Danny Vera. Nadat Rob Stenders dit nummer vol overgave draaide op NPO Radio 2, werd het door steeds meer mensen omarmd. Roller Coaster is inmiddels een Nederlandse klassieker, die vanuit het niets hoog in de Top 2000 binnenkomt. Mooi dat Nederlandse muziek zo succesvol kan zijn", aldus een tevreden Stasse.
De volledige Top 2000 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt. De uitzending van de lijst begint woensdag 25 december om 08.00 uur vanuit het Top 2000 Café in Hilversum.

Mercy John in Paradiso
John Verhoeven is al lange tijd bezig met zijn carrière in de muziek. Sinds 2017 speelt hij als Mercy John door het hele land en zo ook dit jaar in onder andere Paradiso, Tivoli en op Paaspop. John: "Ik vind het heerlijk om het schrijven voor mezelf en voor anderen te combineren. En natuurlijk helemaal als daar zo'n grote hit uit komt. Inmiddels heb ik genoeg schrijfsessies met artiesten in de agenda staan, maar uiteraard kunnen artiesten of bands me altijd benaderen. Mijn eigen band en muziek zal ik echter niet snel opgeven. Het geeft veel voldoening als je met je eigen muziek in dat soort mooie zalen kunt spelen. Daar heb ik jarenlang keihard aan gewerkt."
Mercy Johns eigen muziek is te beluisteren via Spotify.


'Het is wel vreemd dat ik op mijn telefoon het allereerste probeersel heb staan van wat uiteindelijk op plek vier in de Top 2000 staat.'

Meer berichten