Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Dian Biemans geniet van de waardering die ze krijgt in Azië.
Dian Biemans geniet van de waardering die ze krijgt in Azië.

Erpse Dian wint Koreaanse prijs: ‘Ik wist stiekem al dat ik ging winnen’

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

VEGHEL | Dian Biemans heeft vorig week in Seoel (Zuid-Korea) een prijs in ontvangst genomen. De 30-jarige presentatrice en actrice kreeg de IMCF-award voor 'Best Entertainer', waarbij zowel acteerprestaties als de presentatiekunsten worden beoordeeld. "Ik wist stiekem al dat ik ging winnen", verklapt Dian.

Een 'gekkenhuis' zo vat Dian de afgelopen dagen samen. De geboren Erpse werd voor twee dagen ingevlogen vanuit Nederland. "In eerste instantie was ik niet van plan om naar Zuid-Korea af te reizen. Je zit toch twee dagen in het vliegtuig. Het was een mooi aanbod, maar het paste eigenlijk niet in mijn werkschema." Dian wimpelde de Koreanen af en besloot niet naar het gala te gaan. Totdat een nieuw telefoontje daar verandering in bracht. Dian: "Ze vertelde me dat ik in de prijzen zou vallen en dat ze me heel graag wilde invliegen. Toen heb ik toch besloten om het vliegtuig te pakken." Dat ging overigens niet zo gemakkelijk. Dians paspoort ligt bij de Zuid-Afrikaanse ambassade voor een werkvergunning voor opnames in Kaapstad. "Gelukkig kreeg ik een noodpaspoort en kon ik toch op het vliegtuig naar Korea stappen."

Rode loper
Eenmaal gearriveerd was er van uitrusten geen sprake. Dian werd van interview naar interview gesleurd, er moesten persfoto's gemaakt worden en 's avonds volgde een etentje met onder andere de genomineerden. "Ik was rond 00.00 uur thuis en om 06.00 uur ging de wekker alweer voor nog een paar interviews en daarna de rode loper."

Toen het gala in de tv-studio's van Korean Broadcasting System begon, wist Dian dus al dat ze een prijs ging krijgen. Toch werd ze verrast. "Ze hadden echt veel research gedaan. Er werden foto's en films van mij getoond die in Azië niet bekend zijn. Uiteindelijk kreeg ik de award voor Best Entertainer."
Voor de award Best Entertainer moet je voorgedragen worden. Dian weet niet precies wie haar voorgedragen heeft. "Ik denk dat het uit Indonesische hoek komt. Ik heb daar onlangs in een speelfilm gespeeld. De regisseur werkt ook veel in Zuid-Korea."

Voetstuk
Dian is trots op de uitverkiezing en ondanks haar bliksembezoek kijkt ze terug op een paar mooie dagen. "Ik heb veel gewerkt in Azië. De zaadjes die toen geplant zijn, worden nu geoogst. Het mooie aan Aziaten is dat ze enorm veel waardering hebben voor mijn werk. Je wordt echt op een voetstuk geplaatst."


De prijswinnaars waren voornamelijk Aziaten.

Van alle genomineerden kwamen er maar een paar niet uit Azië. Dian begint te lachen: "Dat was wel grappig. Zie je allemaal mensen met donkere haren en dan één 'rooie' ertussen."

Vechten
De geboren Erpse hoopt de komende periode meer filmproducties in Nederland te doen. "Het balletje begint langzaam te rollen. In Nederland is het moeilijk om je ertussen te vechten, zo'n award als deze is een mooi opstapje. Er komen als het goed is mooie dingen aan", besluit Dian.

Meer berichten