Lego-versie van André Hazes op de Dam: 'Het is een gaaf project geweest' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
 André Hazes zit op De Dam.
André Hazes zit op De Dam.

Lego-versie van André Hazes op de Dam: 'Het is een gaaf project geweest'

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

VEGHEL | André Hazes zou vandaag (dinsdag 30 juni) 69 jaar zijn geworden. Om hem te herdenken siert er een grote Lego-versie van de volkszanger op de Dam in Amsterdam. Het ontwerp is van Streetart Frankey en de uitwerking van Dutch Deco Finish uit Erp. Remon van Zoggel is trots op het eindresultaat. “Het is een gaaf project geweest”, aldus de eigenaar van Dutch Deco Finish.

Hazes, vermoedelijk Nederlands bekendste volkszanger, is super herkenbaar nagemaakt. Zijn zwarte pak, zonnebril, ketting, bakkebaarden en microfoon zijn duidelijk zichtbaar. Streetart Frankey was door de ondernemersvereniging Dam gevraagd om een tijdelijk kunstwerk te maken voor op betonblokken op het plein. De ontwerper vertelt in Het Parool dat het idee om een Lego-versie van Hazes neer te zetten al snel ontstond. “De Dam is in tijden niet zo rustig geweest als in de afgelopen maanden, op een paar duiven na dan.” Daarom leek het Frankey een goed moment voor ‘een iconisch Amsterdams standbeeld’. “Eentje die niet vertrekt na vier uur werken, zoals de levende standbeelden die er staan, maar rustig op z’n Lego-steen blijft zitten en de stad aanschouwt… of misschien wel bezingt, als je goed luistert”, aldus Frankey in Het Parool.


Geheim
Voor Remon was het een spannende periode. Maandenlang was hij in het geheim bezig met het project. Hij voelt zich vereerd dat de Lego-versie van Hazes zo’n prominente plek heeft gekregen. "Ik ben geen grote Hazes-fan, maar vind het wel mooie muziek. Het is toch een icoon, vooral in Amsterdam."


Remon samen met de Hazes Lego-versie.

Meer berichten